Ter plekke de rijkdom delen

In zoveel verschillende landen, met zoveel verschillende culturen, is het van zeer groot belang op een harmonieuze en respectvolle manier te integreren. De aanwezigheid van een Club Med Resort heeft economische en sociale gevolgen voor een regio dankzij lokale werkgelegenheid, overdracht van knowhow, aankopen... maar wij willen verder gaan en deze voordelen ontwikkelen.

Solidariteit centraal, met de Club Med Foundation

Club Med, een pionier in toewijding

Geluk: hoe meer we het delen, hoe meer we ervan ontvangen...
Vanuit deze overtuiging is de Club Med Foundation in 1978 geboren.
Nu meer dan 40 jaar oud, is het één van de oudste stichtingen die door een bedrijf is opgericht.
Het is ook een pionier omdat het één van de eerste stichtingen is die de betrokkenheid van werknemers bij solidariteitsprojecten heeft aangemoedigd, evenals het recyclen van hervormde apparatuur naar goede doelen en andere stichtingen.

De Foundation,

aanmoediger van lokale solidariteit

Vandaag de dag blijft de Club Med Foundation vooruitgaan door nieuwe vormen van solidariteit aan te trekken die niet alleen voortkomen uit de tijd en vaardigheden van de teams, maar ook uit de hele Club Med-waardeketen, wat lokale stichtingen ten goede komt:
van de financiële bijdrage tot de betrokkenheid van leveranciers, van het schenken van apparatuur of vakanties tot het uitlenen van infrastructuur, van de inzet van medewerkers tot die van klanten...

De Foundation concentreert haar inzet op twee prioritaire gebieden, door te vertrouwen op partners die zijn geïdentificeerd en geselecteerd op basis van de effectiviteit van hun acties, dicht bij Club Med locaties:

Kwetsbare jeugd:

de toegang tot onderwijs en ontspanning voor iedereen vergemakkelijken

In 2019:

  • 19 belangrijke partners in de loop der tijd ondersteund die sociale of educatieve acties organiseren
  • 430 kinderen begeleid in 8 sportclubs
  • 6 jongeren (als stagiair(e)) aangenomen
  • 2.700 kinderen verwelkomd tijdens het mondiale vieruurtje dat plaatsvond in 36 Resorts
  • 6 dromen van zieke kinderen gerealiseerd

Vakantie met actie ondernemen centraal

Steeds meer van jullie willen de Foundation helpen bij haar acties. Dat is heel goed mogelijk: de Foundation biedt tal van manieren om bij te dragen aan haar aanpak.

Zie hier enkele voorbeelden:

Het Green Farmers-programma

Sinds 2008 hebben wij bij Club Med een partnerschap met AGRISUD om de lokale boerenlandbouw en agro-ecologie in de buurt van onze Resorts te promoten. Dit oorspronkelijke programma heeft tot doel de oprichting van zeer kleine duurzame landbouwbedrijven rond onze locaties te ondersteunen.

Bijna 500 producenten zijn dus al getraind in de principes van milieuvriendelijke landbouw en worden ondersteund bij het economisch beheer van hun productie. Zo krijgen ze toegang tot nieuwe markten, zoals die van Club Med, en kijken ze rustiger naar de toekomst.

Het zijn smakelijke, verse, lokale en gezonde producten die rijk aan betekenis zijn die dagelijks op de buffetten van onze Resorts te vinden zijn.

In 2019 werd dankzij het project wereldwijd 65 ton agro-ecologische producten gekocht bij lokale boeren.

Onze 8 Resorts die meedoen aan dit programma

De Healthy Food Corners

Wij bieden in onze buffetten ruimtes voor gezonde, biologische, veganistische en vegetarische gerechten.
Versgeperste vruchtensappen, een saladebar, huisgemaakte muesli, vegetarische gerechten, veganistische desserts, plantaardige melkvervangers, glutenvrij brood en nog veel meer. U kunt nu genieten van ons volledige “Healthy Food”-aanbod in de Resorts Marrakech La Palmeraie, Peisey-Vallandry, Opio in de Provence, Arcs Panorama, Valmorel, La Plantation d'Albion, La Pointe aux Cannoniers, Cefalù... en door kleine details in de het grootste deel van de andere Resorts.

Al onze Resorts met een Healthy Corner

Lokale werkgelegenheid en aankopen

Bijna 75% van de Club Med-banen werd lokaal ingevuld

Vanwege de verscheidenheid aan activiteiten die in Club Med Resorts worden aangeboden, zijn er meer banen beschikbaar dan in traditionele hotels.

Gemiddeld is 86% van de aankopen (goederen en materialen) die door een Resort werd gedaan van leveranciers in het land waar het Resort is gevestigd.
Als een deel van deze aankopen afkomstig is van import door de lokale leverancier zelf, getuigt dit gemiddelde niettemin van de wens van Club Med om zoveel mogelijk samen te werken met lokale partners, producenten of distributeurs.

Strijd tegen kindermishandeling

in het toerisme met ECPAT

  • Ondersteuning van lokale stichtingen die hulp bieden aan straatkinderen (sociale en gezinsreïntegratie).
  • Preventie van sekstoerisme met minderjarigen in samenwerking met de ECPAT-vereniging sinds 2005.
  • Sensibilisatie van G.M's die reizen in gevoelige landen.

Sinds 2008 werd het Responsible Traveller Charter getoond of uitgedeeld om G.M's aan te moedigen de natuur, de cultuur en de gastheren van het gastland te ontdekken en te respecteren.
G.M's worden ook op de hoogte gebracht via posters in de kamers.

Gerelateerde artikelen

Happy to Care

Onze inspanningen voor verantwoord toerisme

Bescherming van de natuur

Specialist in droomlocaties, zich bewust van diens kwetsbaarheid

Verantwoordelijke werkgever

Gelukkige G.Os en G.Es maken gelukkige G.Ms