De mooiste plekken

in de Dominicaanse Republiek

Ontdek de favoriete bestemmingen in de Dominicaanse Republiek voor een geweldige vakantie!

Waarheen in de Dominicaanse Republiek? De zogenaamde wieg van Noord- en Zuid-Amerika bevat talloze schatten: kilometerslange stranden met turquoise water en weelderige palmbomen, majestueuze bossen en duizelingwekkende watervallen. Dan hebben we het nog niet eens over de ontspannen manier van leven gehad, in het land waar muziek en zon het toneel bepalen. Het ultieme portret van een klein paradijs.

PUNTA CANA, DE PAREL VAN HET CARAÏBISCH GEBIED

Wanneer de vraag komt waar u heen moet gaan in de Dominicaanse Republiek, valt Punta Cana, in het oosten van het land, op als een van de belangrijkste plaatsen om te genieten van paradijselijke stranden en een weelderige vegetatie.

Bezoekers die op zoek zijn naar een beschermde natuur zullen hiervan kunnen genieten, omdat de regio vol is met beschutte locaties waar verlaten witte zandstranden, tropische jungles en natuurlijke zwembaden zich nestelen in het hart van de spectaculaire panorama's.

Een van de vele natuurlijke attracties in Punta Cana is Playa Juanillo, een van de rustigste in de regio. Ontspan daar onder de beschutting van een kokospalm of we duik in haar kristalheldere water. Volledig verstoken van zeewier, het is ideaal voor het verkennen van de onderwaterwereld tijdens het snorkelen. Een opmerking voor de nachtbrakers: het strand is vaak het theater van festiviteiten tijdens de avond: men woont vele concerten bij, opgeschrikt door het ritme van de golven.

Onze Resorts in de Dominicaanse Republiek

BAVARO, VOOR LUILAKKEN EN WINKELEN

Als u de essentiële plaatsen op een rij zet in de Dominicaanse Republiek zal Bavaro, behorend tot de gemeente Punta Cana, een plaats naar keuze innemen. Dit kleine stadje staat bekend om zijn lange strand met truffels, kokospalmen en ambachtelijke markten die de charme van het land kenmerken.

Bavaro is de plek om souvenirs mee terug te nemen, omdat er veel winkels zijn met verschillende schilderijen, keramische sculpturen en stoffen, evenals andere items uit de ambachtelijke Dominicaanse en Haïtiaanse industrie.

Alle kunstliefhebbers zullen Mundo Autentico bezoeken. Dit grote centrum herbergt een kunstgalerij die Dominicaanse kunstenaars promoot, evenals een assortiment sieraden, kleding, kaarsen, allemaal aangevuld met een prachtige verzameling van rums eer aan eilandtradities.

ISLA CATALINA, DÉ PLEK IN DE DOMINICAANSE REPUBLIEK OM TE DUIKEN

Voor de duikers, zal Isla Catalina waarschijnlijk deel uitmaken van uw vakantie. Hier wordt de onderwaterfauna beschermd en is een grote hoeveelheid koraalriffen te bezichtigen, die de prachtige kleurenpaletten vormen.

Ervaren duikers kunnen de muur bezoeken, een bijzonder indrukwekkende onderwaterklif die u naar het hart van de van de oceaan leidt, tussen 1,5 en 6 meter diep! De plaats is ook prachtig voor een wandeling, voeten begraven in het warme zand met veelkleurige huizen en ambachtelijke markten.

Wist u dat..?

In de vijftiende eeuw, Isla Catalina de schuilplaats van vele piraten was die zich verstopten om de Spaanse schepen die in Santo Domingo aankwamen te overvallen. Onder hen was de legendarische piraat en plunderaar Francis Drake, die de stad veroverde. Het was daarom vanzelfsprekend om enkele afleveringen van de beroemde film Pirates of the Caribbean op het naburige eiland (Isla Saona) te maken!

ook interessant