Niet te missen activiteiten in Marrakech

Wat heeft Marrakesh te bieden als u de ‘rode stad’ ten volle wilt beleven?

Als zonnebestemming bij uitstek wordt Marrakesh door velen beschouwd als de parel van Marokko. Dankzij zijn niet te missen bezienswaardigheden belooft Marrakesh u een vakantie recht uit de verhalen van Duizend-en-één-Nacht, van het doolhof van de medina tot de luxueuze riads.

MAJORELLE, DE NIET TE MISSEN TUIN

Deze tuin werd gecreëerd door schilder Jacques Majorelle, maar werd pas echt bekend toen hij in 1980 werd aangekocht door Yves Saint Laurent en Pierre Bergé. Sindsdien is de Majorelletuin uitgegroeid tot een van de symbolen van stad.
Eenmaal voorbij de bescheiden ingang komt u langs een fontein in groen en blauw mozaïekwerk. Daarna wandelt u door een heus bamboebos, dat opgeluisterd wordt met felgekleurde aardewerken potten. Even verderop ontwaart u de unieke blauwe kleur van de art-decovilla, die omringd wordt door cactussen, bananenplanten, aloë, palmbomen en bougainvillea’s.
Het is een prachtig beeld, dat in uw geheugen gegrift blijft, maar zet zeker uw ontdekkingstocht voort doorheen deze verfrissende oase, langs de kronkelende paadjes van deze tuin die tal van schatten verbergt.

Het vlakbij gelegen Yves Saint-Laurentmuseum

Op slechts enkele meters van de Majorelletuin ligt een andere grote trekpleister van Marrakesh: het Yves Saint-Laurentmuseum. Het gebouw met zijn opmerkelijke architectuur huisvest een fascinerende tentoonstelling met tekeningen en creaties van de bekende couturier en legt daarbij de nadruk op zijn banden met Marokko. Maak kennis met Marrakesh dankzij onze resorts en escapades in Marokko!

Onze Resorts in Marokko

Yasmina
Yasmina
Met vlucht
4 Drietanden

SHOPPEN IN DE SOUKS VAN DE MEDINA

Bij een vakantie in Marrakesh hoort natuurlijk ook een bezoek aan de souks van de stad.
Dankzij de kleurrijke tapijten, de smeedijzeren lampen die de straatjes in een unieke sfeer hullen en de kraampjes waar specerijen, olijven en fruit een heerlijk aroma verspreiden, is dit werkelijk een ervaring voor al uw zintuigen.
Tijdens uw wandeling komt u vast langs Rahba Lakdima, het specerijenplein. Op deze zonovergoten plek ontplooit het Marokkaanse vakmanschap zich werkelijk in al zijn diversiteit. Het plein wordt omringd door tal van restaurants, waar u op het terras heerlijk kunt verpozen. Laat het eeuwige sinaasappelsap even voor wat het is en probeer in de plaats een smoothie met advocaat, een verrassende en zoete Marokkaanse specialiteit.

TERUG IN DE TIJD IN HET BAHIAPALEIS

Als u in Marrakesh een prachtig voorbeeld wilt ontdekken van de typische Moorse en islamitische architectuur, zet dan koers richting het Bahiapaleis. Dit complex uit de negende eeuw beslaat een oppervlakte van 8 hectare en is beroemd om zijn weelderige vertrekken en binnenplaatsen met mozaïekwerk. Het houtsnijwerk, de decoratieve elementen in stucwerk en de glasramen zorgen voor een kleurrijke, feeërieke sfeer. Door het houten traliewerk van de ramen ziet u de vele tuinen. U kunt deze kleine, verfrissende oases ook bezoeken en tot rust komen in de schaduw van de sinaasappelbomen.

Het verhaal achter de naam ‘Bahia’

Toen vizier Ahmed ben Moussa op het einde van de 19e eeuw zijn intrek nam in het paleis, ging hij er wonen met zijn vier officiële vrouwen en zijn 24 concubines. De bijnaam van zijn uitverkorene was ‘Bāhiya’, wat ‘de schone’ of ‘de schitterende’ betekent, en het paleis heeft die naam behouden.

AVONDETEN OP HET DJEMAA EL FNA

Wilt u zich graag onderdompelen in de lokale cultuur en het echte leven van de bewoners van Marrakesh ervaren? Dan is een avondmaaltijd op het Djemaa el-Fnaplein een echte must. Overdag staan hier vooral kraampjes die vers fruitsap verkopen, maar ‘s avonds wordt het plein omgetoverd tot een uniek openluchtrestaurant. De lokale bevolking komt graag met vrienden of familie naar de verschillende standjes om er onder de feestelijke lichtslingers te genieten van Marokkaanse specialiteiten. De geur van specerijen die op dat moment over het plein hangt, is werkelijk onweerstaanbaar. Laat u dus leiden door uw zintuigen tijdens deze ongelooflijk gezellige en volkse gebeurtenis.
Natuurlijk kunt u ook plaatsnemen op het terras van een van de restaurants op het plein, om vanaf de eerste rij het kolkende spektakel gade te slaan, met op de achtergrond de prachtig verlichte Koutoubiamoskee.

Ook interessant