Onze visie

Het doel van het leven is gelukkig zijn. De plaats om gelukkig te zijn, is hier. Het moment om gelukkig te zijn, is nu. Maar, ook in de toekomst wil je gelukkig zijn!

Bij Club Med beseffen we maar al te goed dat de natuurlijke grondstoffen van onze planeet niet onuitputbaar zijn. Wij zijn ons bewust van de groeiende impact van toerisme op het milieu. Wij willen dat onze business een positieve invloed heeft op de plaatselijke economie en de bevolking. En wij zien hoe onze medewerkers (G.Os & G.Es) diepere zingeving zoeken in hun baan.

Dezelfde filosofie, met een nieuwe aanpak!

Van 1950 tot nu: een overzicht van de belangrijkste momenten

§ 1950: oprichting van ‘Club Méditerranée’, oorspronkelijk als non-profitorganisatie.
§ 1965: opening van het eerste permanente ‘Clubdorp’ in Agadir (Marokko). Deze bestemming werd gekozen omwille van de mooie omgeving en de vriendelijke mensen, maar ook om de economie aan te zwengelen van deze streek die in 1960 zwaar getroffen werd door een aardbeving.
§ 1973: eerste waterzuiveringsinstallatie op Mauritius in La Pointe aux Canonniers.
§ 1978: grootste veld zonnecollectors van Europa in de Club Med van Les Boucaniers op het eiland Martinique (Frankrijk).
§ 1979: oprichting van de Club Med Foundation
§ 2005: aparte Directie voor Duurzame Ontwikkeling bij Club Med
§ 2012: Valmorel, eerste berghotel in Frankrijk met het HQE-label (Haute Qualité Environnementale) voor Duurzaam Bouwen.
§ 2013: eerste natuurlijk zwembad in China in de Club Med van Guilin
§ 2019: start ‘Happy to Care’-programma

Wist u dit?

De Club Med Foundation ontstond meer dan 40 jaar geleden en was daarmee in Frankrijk één van de allereerste Stichtingen die door een bedrijf opgericht werd. Werknemers en zelfs klanten betrekken bij solidariteitsprojecten was in die tijd een vernieuwend idee. Ondertussen zetten duizenden G.Os en G.Es zich dagelijks via de Foundation in voor een mooiere samenleving. Ontdek en steun de projecten op de Franstalige website van De Vrienden van de Club Med Foundation

Meer weten over de Foundation

Droombestemmingen met kwetsbare natuur

Voor het behoud van ons natuurlijk erfgoed

§ Gegarandeerd een duurzame vakantie: 80% van onze Resors hebben al het GREEN GLOBE label. We gaan voor 100% in 2021.
§ Concrecte eco-initiatieven: geen plastic voor eenmalig gebruik meer, voedselverspilling tegengaan, dierenwelzijn promoten
§ Activiteiten om de natuur te ontdekken en te beschermen

Meer weten

Pionier in toerisme, booster voor lokale economie

Onze waarden, ook in onze gastlanden

§ Solidariteit staat centraal bij al onze vakanties, met de Club Med Foundation: bijvoorbeeld met ‘Friends around the World’, een intiatief waarbij kinderen uit de buurt in het Resort komen spelen met onze jongste G.Ms®: een culturele uitwisseling op speelse manier!
§ Steun aan plaatselijke en ecologische landbouw met het programma ‘Green Farmers’
§ Respect voor de gastlanden en steun aan de lokale economie: preventie van kindermishandeling in het toerisme met ECPAT
§ 75% van alle jobs worden plaatselijk ingevuld, voorkeur voor lokale productie

Meer weten

Happy G.Os & G.Es = Happy G.Ms

Wij bieden meer dan een baan, wij bieden een unieke levenservaring, de kans om talent te ontplooien en contacten te leggen voor het leven

§ 100% van alle Chefs de Village worden intern aangeworven via interne promotie
§ 46% vrouwen in de directiecomités
§ 90% van alle Resorts stellen G.Os uit minimum 9 verschillende landen tewerk

Meer weten

Een aantal initiatieven in onze Resorts

Het engagement van Club Med voor duurzaam toerisme is diepgeworteld in haar waarden en werd bekroond met internationaal erkende certificaten:

Club Med streeft er al meer dan 10 jaar naar vakanties aan te bieden die voldoen aan de milieueisen. De bouw van onze nieuwe Resorts is gecertificeerd door Breeam of een gelijkwaardige certificering, de exploitatie is Green Globe gecertificeerd en onze Franstalige ‘Rondreizen by Club Med’ zijn ATR gecertificeerd.

Wat houdt de BREEAM-certificering precies in?

Milieuvriendelijk bouwen

Club Med heeft beslist om sinds 2018 alle nieuwe Resorts ecologisch te bouwen én te laten certifiëren met het BREEAM-label (of een equivalente certificatie). BREEAM is een onafhankelijk en internationaal erkend keurmerk voor de constructie van duurzame gebouwen. Het is een van de meest toonaangevende labels uit de sector, zowel voor het ontwerp als de constructie van verschillende soorten gebouwen.

Bovendien heeft de afdeling Duurzaam Bouwen en Ondernemen van Club Med samen met BREEAM in oktober 2017 de eerste ‘handleiding voor ecologische Resort-constructie’ samengesteld. Dit is het allereerste standaardwerk voor de bouw van Resorts op een milieuvriendelijke manier. Resorts hebben namelijk de eigenheid dat bestaan uit verschillende gebouwen verspreid over grote oppervlakten, en daar moet rekening mee gehouden worden bij duurzaam bouwen.

Ontdek een selectie van onze gecertifieerde Resorts:

CSR Rapport 2023

Ontdek en download het CSR Rapport 2023 van Club Med. Dit rapport is er om te voldoen aan de wettelijke verantwoordingsvereisten, maar in sommige gevallen gaan wij nog verder. Wij hechten vooral veel belang aan oprechtheid jegens onze belanghebbenden en aan voortdurende ontwikkeling en vooruitgang.

Download het rapport

Laten we samen ons best doen om ons energieverbruik te verminderen!

Deze winter doen wij extra ons best om ons energieverbruik te verminderen, door nét dat stapje extra te zetten in onze Resorts, onze kantoren en onze reisbureaus. Maar wees gerust, tijdens uw vakantie zult u er (bijna) niets van merken!

De bal ligt bij ons!

Maar u kunt ons ook een handje helpen

Wij zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen en dat iedereen z'n steentje kan bijdragen als het om energiebesparing gaat. Ontdek hieronder wat u kunt doen om uw verbruik te verminderen, zélfs tijdens uw vakantie:

  • Doe het licht uit als u de ruimte verlaat. Lege kamers houden namelijk van donker!
  • Laat uw elektronische apparaten niet op stand-by staan, maar zet ze op de uit-stand.
  • Haal uw opladers die niet in gebruik zijn uit het stopcontact. U wilt ontkoppelen, toch? Uw opladers ook!
  • Neem een douche in plaats van een bad. Eén bad staat gelijk aan vier douches!
  • Uw handdoeken hoeven niet even vaak te worden verschoond als uw sokken. Alleen vieze handdoeken en handdoeken in de wasbak zullen worden vervangen.
  • De lift verdient soms ook een adempauze. Gebruik de benenwagen en neem de trap!