Wanneer wij onze Resorts openen in alle uithoeken van de planeet en in beschermde natuurgebieden, denken wij steevast na hoe wij deze ongerepte schoonheid kunnen behouden voor toekomstige generaties. Wij zijn altijd op zoek naar de gouden combinatie tussen all-inclusive comfort, luxe, en rust voor onze gasten, en tegelijkertijd naar hoe we de natuur niet kunnen schaden met onze aanwezigheid. In de zoektocht naar het perfecte evenwicht tussen deze twee belangrijke factoren, kwamen wij tot de creatie van ons milieuvriendelijke concept - een hele ideologie die hoogwaardige luxe en service combineert met respect voor het milieu.

Eco-chique zorgt ervoor dat onze gasten kunnen genieten van luxe en ontspanning op unieke natuurlijke locaties en tegelijkertijd van onze planeet kunnen profiteren. Dit concept gaat uit van een verantwoorde manier van reizen en een beperkte impact op het milieu, waardoor onze gasten echte harmonie zullen ervaren tussen henzelf en de natuur om hen heen.

Geniet van een eersteklas vakantie in harmonie met de natuur

Onze eco-vriendelijke Resorts bevinden zich in beschermde natuurgebieden, dus er is hier geen drukte, lawaai en massa's toeristen. Het Club Med Resort Seychelles bevindt zich bijvoorbeeld op het privé-eiland Sainte Anne in het hart van het National Marine Park, en alleen onze gasten hebben de mogelijkheid om op deze afgelegen plek te komen. Stelt u zich eens voor hoe uw vakantie zal zijn in dit exclusieve exotische oord, aan de ene kant omgeven door de tropische jungle en aan de andere kant door de uitgestrekte oceaan... Het lijkt net een droom!

Wat houdt een duurzame vakantie in?

§ Unieke locaties van de Resorts: beschermde natuuurgebieden en privé-eilanden

§ Uitgebreid programma: wandelyoga, excursies naar nationale parken, het voeren van reuzenschildpadden en kijken naar walvissen en haaien in het wild

§ Geweldig menu van Michelin-sterrenchefs: verse vis en zeevruchten, tropisch seizoensfruit en aromatische koffie

§ Speciaal opgeleide medewerkers: Green G.Os die uw gidsen zullen zijn en u rond zullen leiden in de wondere wereld van de tropische flora en fauna

§ Duurzame praktijken in de Resorts: geen single-use plastic, verminderde voedselverspilling en gebruik van "groene" energie

Ervaar echte luxe: ontspan en zorg voor de natuur

Wilt u deel uitmaken van een wereldwijde verandering zonder de voordelen van een voortreffelijke, eersteklas vakantie-ervaring op te offeren? Onze nieuwe Resorts, gebouwd volgens milieuvriendelijke concept, zijn de perfecte oplossing en wachten op u.

Michès Playa Esmeralda

Een stukje paradijs in het hart van het regenwoud

De Dominicaanse Republiek bestaat uit honderden kilometers witte stranden, kokospalmen en fantastische landschappen. Michès Playa Esmeralda is een luxe eco-Resort geïnspireerd door de lokale natuur en bevat 4 exclusieve zones!

§ Het Resort maakt gebruik van zonnepanelen
§ In bars en restaurants worden dessertlepels gemaakt van avocadopitten en worden rietjes gemaakt van papier
§ Het Resort werkt samen met lokale boeren
§ Uitgebreid excursieprogramma: beklimmen van Mount Redonda, bezoek aan El Limon waterval, walvissen spotten en bezoek aan Los Haitises Natural Park
§ Fantastische educatieve activiteiten voor uw kleintjes in de kinderclubs

Ontdek het Resort

Club Med Seychelles

De parel van het National Marine Park op privé-eiland Sainte Anne

Hier, midden in de Indische Oceaan, bevinden zich twee UNESCO-werelderfgoeden tegelijk: het natuurpark Valle de Mae en het Aldabra-atol. Ons Club Med Resort Seychelles is gelegen op een van de beste duiklocaties ter wereld!

§ Het Resort maakt geen gebruik van wegwerpplastic en het drinkwater werd lokaal onttrokken en gefilterd
§ Exclusieve activiteiten voor onze gasten: walvishaaien spotten, wandeltochten, wandelyoga in de jungle en meditatieoefeningen
§ Workshops en eco-initiatieven voor het hele gezin: herstel van koraalriffen, activiteiten voor jonge natuuronderzoekers, voeding van 150 jaar oude reuzenschildpadden
§ Het Resort maakt gebruik van milieuvriendelijk vervoer - stille elektrische buggy's en fietsen

Ontdek het Resort

Vakanties om trots op te zijn

Een geïntegreerde manier van milieubescherming

Milieuvriendelijk entertainment

In onze milieuvriendelijke Resorts wachten natuur-goedgekeurde buitenactiviteiten op u. Ontdek wandelyoga en meditatie in de jungle, verken de onderwaterwereld vol verbazingwekkende schatten tijdens het duiken en snorkelen, geniet van paardrijden, leer boogschieten, doe aan fitness en padel-tennis en nog veel meer. Voor jonge eco-reizigers is er het zwembad, duiken, en de actieve buitenspellen met de Green G.O

Eco-educatie

Ons concept omvat educatieve eco-programma's en actieve masterclasses. U kunt deelnemen aan het herstel van koraalriffen, gigantische endemische schildpadden voeren en samen met uw kind voor uw eigen minituin zorgen. Eco-tourprogramma's omvatten excursies naar natuurlijke attracties, inclusief kennismaking met de flora en fauna van de eilanden in hun natuurlijke habitat.

Samenwerking met lokale boeren

Onze Resorts staan ​​bekend om hun geweldige en gevarieerde keuken, die voldoet aan alle principes van gezond eten. Daarbij kopen wij seizoensproducten in bij lokale boeren. Dit stelt ons niet alleen in staat om onze gasten de meest verse groenten en fruit te bieden, maar het levert ook een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van de lokale economie. Daarnaast verkleint de samenwerking met lokale boerderijen de ecologische voetafdruk door zuinig gebruik te maken van transport. Drinkwater werd ook lokaal gewonnen en gefilterd.

Afval sorteren

Club Med Michès Playa Esmeralda en Club Med Seychelles hebben een geavanceerd afvalsorteersysteem. Wij zuiveren en hergebruiken water om planten te irrigeren en proberen voedselverspilling te verminderen door het te recyclen tot organische mest. Daarnaast vraagt de filosofie van duurzame mode ​​om kleding, serviesgoed en andere items gemaakt van gerecyclede materialen.

Groene energie

Duurzaam toerisme gaat ook uit van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Hiervoor gebruiken wij zonnepanelen, lantaarns met miniatuur windturbines, zuinige airconditioningsystemen en andere energiebesparende oplossingen. Eco-chique vakanties zijn de meest verantwoorde benadering van luxe ontspanning.

Milieuvriendelijk vervoer

In onze eco-Resorts rijden geen auto's of andere voertuigen op benzine. Bij het verplaatsen worden elektrische buggy's en fietsen gebruikt. Deze houden niet alleen de lucht vrij van uitlaatgassen, maar ze bewegen zich ook absoluut geruisloos, zonder de vredige atmosfeer van de paradijselijke eilanden te verstoren. Wij gebruiken ook geen motorvoertuigen voor waterentertainment - voor de toekomstige generaties willen wij de schoonheid van de zeebodem ongerept houden.

De filosofie van eco-building

Wij streven ernaar om de ongerepte natuurlijke landschappen zoveel mogelijk te behouden. Om dit te doen, herplanten wij tijdens het bouwproces de palmbomen en aan het einde van de bouw planten we ze zorgvuldig terug op hun oorspronkelijke plaats. Dit is zwaar en kostbaar werk, waarvoor we iedere medewerker dankbaar zijn. Ook vermijden we bij onze eco-Resorts chaotische gebouwen met meerdere verdiepingen. Voor onszelf hebben wij besloten dat de gebouwen niet hoger mogen zijn dan de omringende bomen. Het ontwerp is tot in het kleinste detail doordacht: natuurlijke materialen als hout, keramiek, en ecotextiel voeren de boventoon in het interieur.

Zeg nee tegen wegwerpplastic

In onze Resorts is er geen plaats voor wegwerpplastic. In plaats daarvan krijgt u handige glazen flessen met houten deksel aangeboden om water in uw kamer op te slaan of mee te nemen naar het strand. Andere interessante eco-oplossingen zijn onder meer papieren rietjes voor drankjes en dessertlepels gemaakt van avocadopitten.

En nee tegen papieren flyers

Om de groene longen van de planeet te behouden, hebben wij geprobeerd om papieren informatie- en promotiemateriaal tot een minimum te beperken. Er zijn bijna geen traditionele brochures meer in onze Resorts. Alle informatie kan worden verkregen in een handige mobiele app of bij digitale stands.

Eco-certificeringen

Bevestiging van een belangrijke bijdrage aan het natuurbehoud van de regio's

De eco-Resorts van Club Med Michès Playa Esmeralda en Club Med Seychelles hebben met succes de internationale onafhankelijke BREEAM- en Green Globe-certificering behaald.

BREEAM

BREEAM is een certificering voor het beoordelen van de duurzaamheid en het energieverbruik van bouwconstructies, ontwikkeld in 1990 in het Verenigd Koninkrijk. De BREEAM-certificering bevestigt de status van "groen" bouwen.

GREEN GLOBE

Green Globe is een uitgebreid beoordelingssysteem voor reisorganisaties met meer dan 380 eisen. Deze omvatten duurzaam beheer, milieubeschermende, sociaaleconomische en vele andere factoren.

Milieuvriendelijke vakantietips

Is uw volgende vakantie uw eerste ecotoeristische vakantie? Aan de hand van enkele tips kunt u een belangrijke praktische bijdrage leveren aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Bewaar milieuvriendelijke stoffen tassen en gebruik herbruikbare verpakkingen in uw bagage
Kies de juiste souvenirs: sla dierlijke en zeldzame plantaardige producten over
Geef de voorkeur aan lokaal geteelde groenten en fruit
Zorg voor de afvalinzameling als u naar de jungle, de bergen of het strand gaat

Ontdek onze eco-chique Resorts

Dit vindt u vast ook interessant...