Naar Canada tijdens de wintervakantie

Houdt u van sneeuw en bent u niet bang voor de kou? Ga naar Canada tijdens uw wintervakantie! Tijdens het vorstseizoen zijn de uitgestrekte gebieden bedekt met een dikke witte jas die de landschappen een magische sfeer geeft. Van een échte winter bent u in Canada gegarandeerd!

Topbestemmingen voor de winter in Canada: Quebec en Montreal

Met temperaturen zo laag als -20°C kan de winter in Canada erg koud zijn. Maar als er één regio is die u kan opwarmen, dan is het Quebec! In Canada zijn Quebec en Montreal echt droomsteden tijdens de winter. Onder een dikke laag sneeuw is de pittoreske omgeving van Old Montreal of Château Frontenac nog magischer. Overwinteren in Quebec of Montreal betekent ook dat u ongebruikelijke activiteiten kunt beoefenen in de omliggende nationale parken. U kunt op een sneeuwscooter rijden, een unieke rit met sledehonden beleven en kijken of meedoen aan een ijshockeywedstrijd. Maar Quebec en Montreal zijn in de winter ook geliefd om een andere reden, namelijk de festivals. Het grootste wintercarnaval ter wereld, het Quebec Winter Carnival, belooft u twee weken goed humeur met vele optochten van praalwagens, ijssculpturen, traditionele spelen, vuurwerk en ijskano-races op de St. Lawrence River. Montreal is ook niet te overtreffen met het Igloofest-festival, dat liefhebbers van elektromuziek van half januari tot begin februari laat dansen, en het Montreal et Lumière-festival dat de stad verlicht met artistieke installaties, gezinsactiviteiten en gastronomische genoegens medio februari. U kunt uw beste skills ook laten zien op de beroemde natuurijsbaan aan de kades van Vieux-Port. U zult met eigen ogen zien dat de winter hét feestseizoen is in Quebec en Montreal!

Ontdek het Club Med Resort in Canada

Reis naar Canada: beleef een magische wintervakantie in Ontario

Ontario nodigt u ook uit om te genieten van de geneugten van de Canadese winter. U kunt profiteren van de grote open vlaktes op sneeuwschoenen, sledehonden of tijdens een wandeling over een ijspad. De regio heeft veel paden om op schaatsen te ontdekken. U kunt ze vinden op Ramsay Lake bij Ottawa of in Tom Thompson Park bij Toronto. De grootste stad van Canada heeft ook geweldige festiviteiten voor u in petto, waaronder Winterlicious. Gedurende twee weken in januari-februari bieden honderd restaurants menu's tegen aantrekkelijke prijzen om u te helpen de multiculturele culinaire scene van Toronto te ontdekken. Moet u uw calorieën kwijtraken? Geen zorgen, de skigebieden rondom de stad, zoals Mount St. Louis Moonstone of Blue Mountain Resort, staan voor u klaar. Een wintertrip naar Toronto geeft u eindelijk de kans om één ​​van 's werelds beroemdste natuurgebieden te bezoeken - de Niagara Falls. Terwijl ze in de zomer miljoenen toeristen trekken, herwinnen deze immense cataracten hun rust in de winter. Vervolgens onthullen ze zichzelf in een absoluut opvallend spektakel dat hun gedempte gerommel combineert met een majestueuze achtergrond van ijs en sneeuw. Als u de Niagara Falls wilt fotograferen zonder te worstelen met selfiesticks, is de winter het beste seizoen.

Wist u dat?

Als u in Ontario bent, moet u Ottawa zeker bezoeken voor een wandeling over 's werelds grootste natuurlijke ijsbaan: het Rideau Canal.

Winterse activiteiten in het westen van Canada

Aan de andere kant van het land vormt Vancouver een uitzondering, aangezien het de enige metropool is in Canada die in de winter geen sneeuw heeft. Genietend van mildere temperaturen, vergeet "het Venetië van Canada" de wintermagie niet en worden er verschillende lichtfestivals georganiseerd, zoals die in Stanley Park en de Botanische Tuinen. Mist u de sneeuw? De skigebieden rond Vancouver zullen uw wens vervullen. Op minder dan een uur rijden bieden Mount Seymour, Cypress Mountain en Grouse Mountain u de mogelijkheid om de geneugten van skiën te ervaren terwijl u geniet van een prachtig panorama van de Stille Oceaan. Vancouver kan ook uw startpunt zijn voor een droomachtige besneeuwde route door de Rocky Mountain National Parks. Mount Edith Cavell in Jasper National Park en Lake Louise in Banff National Park worden vervolgens bedekt met een dikke witte jas die het landschap een sprookjesachtige allure geeft. Waar in Canada u ook op wintervakantie gaat, u kunt er zeker van zijn dat u ongewone avonturen zult beleven in een prachtige natuurlijke omgeving.

dit vindt u vast ook leuk…