Wanneer is de beste reistijd om naar Mexico te gaan?

Dit Midden-Amerikaanse land staat bekend om de paradijselijke stranden, gevarieerde landschappen en Maya-cultuur en heeft het hele jaar door een zeer aangenaam klimaat. Het vrij wisselende reliëf en de hoogte zijn echter van invloed op het weer in Mexico. Baja California, Mexico City… elke regio heeft een eigen temperatuur en specifieke kenmerken. Dit is wat u moet weten over het klimaat in Mexico.

MEXICO: EEN KLIMAAT IN HET BEELD VAN ZIJN GEOGRAFISCHE DIVERSITEIT

Mexico, gelegen ter zuiden van de Verenigde Staten, tussen Guatemala en Belize, werd begrensd door de Stille Oceaan in het oosten en de Caribische Zee in het westen. Mexico is ongeveer 2 miljoen km2 groot en bevat gevarieerde landschappen. Deze geografische diversiteit maakt het een fascinerend land met vele facetten. De sublieme landschappen maken het tot een zeer populaire bestemming!

Elke regio heeft een heel ander klimaat, afhankelijk van het reliëf. In het noordwesten van het land, aan de kant van Baja California, en in het midden-noorden, is het klimaat eerder woestijnachtig, met zeer warme dagen en koude nachten. Als u afdaalt naar de Pacifische kust, is de atmosfeer meer gematigd en is de zee koel. In het hart van het land belooft het * subtropische klimaat** u nogal warme dagen en koele nachten. De temperaturen kunnen echter stijgen tijdens het droge seizoen. In het zuidwesten van het land, aan de kust van Guatemala, is het klimaat meer tropisch. De luchtvochtigheid is daarom hoger. Toch is het er warm en de watertemperatuur is er het hele jaar door zeer aangenaam. Aan de Caribische kust tenslotte zijn het de warmte en de zon die de boventoon voeren, met ideale temperaturen, water van 27 graden en royale zonneschijn.

Wist u dat?

Volgens de "_tapatios_", de inwoners van de op een na grootste stad van het land, is Guadalajara de stad met het beste klimaat van heel Mexico! Gelegen in de hooglanden, op een hoogte van meer dan 1.500 meter, geniet de stad het hele jaar door van een gematigd, heet en droog klimaat. De gemiddelde temperatuur is 20 ° C, hoewel de avonden koel kunnen zijn, vooral tijdens de wintermaanden.

Al onze Resorts van Mexico

Cancún
Cancún
met vlucht
Met Exclusive Zone

Cancún

Mexico

LIEVER DROOG SEIZOEN OF REGENACHTIG SEIZOEN?

Hoewel het klimaat in Mexico vrij heterogeen is, zijn de temperaturen het hele jaar door zacht, waardoor het een ideale zomer- en winterbestemming is. Een ding om te controleren voordat u vertrekt, is het seizoen. Er zijn slechts 2 seizoenen in Mexico: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot mei. De temperaturen zijn dan ideaal om naar Mexico te reizen en het regent bijna niet. Dit is het moment om te profiteren van culturele bezoeken en paradijselijke stranden. Vanaf december kunnen de temperaturen 's avonds wat koeler zijn, vooral op hoogte, maar de zon zal er in ieder geval onvermijdelijk zijn!

Het regenseizoen loopt van juni tot oktober. De temperaturen stijgen, de dagen zullen nog steeds zonnig zijn, maar regenbuien kunnen vooral 's avonds en' s nachts vaker voorkomen. Ze zijn vaak hevig tot in de vroege uurtjes, maar u kunt nog steeds genieten van uw dagen onder de Mexicaanse zon. Het is het heetste seizoen, ondanks de neerslag. Het is ook de beste tijd voor orkanen aan de kust, vooral tussen september en oktober.

Wist u dat?

Het land werd doorkruist door de Kreeftskeerkring, die het land dus in twee klimaatzones verdeelt. Een meer gematigde zone in het noorden en een andere nogal tropische zone in het zuiden van het land. In Mexico kunt u de zeer precieze markering van de Kreeftskeerkring op een federale weg jaar na jaar observeren.

dit vindt u wellicht ook leuk