Het beste moment

om naar Mexico te gaan

Wat is de beste periode om naar Mexico te gaan?

Rijke en opwindende archeologische vindplaatsen, uitzonderlijke natuurlijke bezienswaardigheden en een levendig nachtleven, Mexico is een ideale bestemming voor een drukke vakantie! Ontdek de hemelse stranden, maar ook de dorre landen en weelderige bossen. Hier zijn al onze tips voor het kiezen van uw vakantieperiode zodat u weet wanneer u het beste met vakantie kunt gaan!

WAT IS HET BESTE SEIZOEN OM NAAR MEXICO TE GAAN?

Mexico is een enorm land, begrensd door zowel de Stille Oceaan in het westen en de Caribische Zee in het oosten. De landschappen zijn divers en gevarieerd en elke regio heeft een zeer specifiek klimaat. Bergen, vulkanen, kusten, weelderige bossen, maar ook een dorre regio, Mexico is de ideale plek om vakanties rijk aan ontdekkingen te beleven. Om uw vertrekdatum zo goed mogelijk te plannen, moet u rekening houden met de twee hoofdseizoenen van het land: het droog- en regenseizoen.

Om het meeste uit uw reis te halen, kiest u een vertrek tijdens het droogseizoen, tussen november en april. Het klimaat is veel aangenamer. De temperaturen zijn mild in het grootste deel van het land, waardoor u rustig kunt genieten van de culturele bezoeken, maar ook van de natuurlijke schoonheden die Mexico te bieden heeft. Het regenseizoen betreft dagen met intense neerslag die elk kort duren, maar dit zal uw bezoek aan Mexico niet in de weg staan.

Wist u dat...

Tijdens het droogseizoen het mogelijk is om tot eind februari vlinders in het bos te bewonderen? Deze schitterende oranje en zwarte vorsten trekken naar Mexico en vestigen zich vanaf begin november in de grote dennenbossen. Er is dus een weelderige verzameling vorsten te zien in het Michoacán-reservaat, in het noorden van het land! Een uitzonderlijk natuurlijk spektakel dat u niet mag missen.

DE BESTE PERIODE OM TE WANDELEN

Tijdens het droogseizoen kunt u het grootste deel van het land bezoeken. Mexico is zo uitgestrekt dat het weer van regio tot regio varieert. Als u van wandelen houdt en meer het binnenland in wilt, is de beste periode tussen november en april. Deze periode bespaart u hinderlijke regens en hitte.

Ontdek de beroemde "koperen kloof", in het noorden van het land, bestaande uit ongeveer twintig spectaculaire kloven. Pure kliffen, tussen grotten en steile bergen, u zult versteld staan van een volledig ongelooflijke natuurlijke site. Afhankelijk van uw wensen, kunt u de plaats te voet, te paard of op de fiets verkennen.

Voor de avonturiers, ga naar Baja California, ten westen van Mexico, in de Sierra de la Laguna. Een echte oase in de woestijn, dit reservaat biedt de meest ervaren wandelaars volledig uitzonderlijke landschappen! Mexico is geweldig voor alle liefhebbers van wandelen.

Al onze Resorts in Mexico

Met vlucht

DE BESTE PERIODE OM TE DUIKEN

Tijdens uw vakantie in Mexico mag u de onderwateractiviteiten niet missen. Het land heeft uitzonderlijke waterfauna en -flora. U zult met name het op één na langste rif in de wereld vinden! Mexico zit vol met contrasten, zelfs onder water.

In het oosten, in het hart van de Caribische Zee, vindt u helder, azuurblauw water. U kunt duiken in de prachtige cenotes, dit zijn natuurlijke waterpoelen van zeldzame schoonheid.

In het westen, vooral op het eiland Guadalupe in het hart van de Stille Oceaan, zijn de onderwaterfauna en -flora verschillend. U zult een meer blauwe en ruigere zee vinden. Het is één van de beste plekken ter wereld om grote witte haaien te bekijken. Een uitzonderlijk moment voor alle liefhebbers van duiken.

Boek uw vakantie tussen augustus en oktober om te profiteren van de beste omstandigheden en om het meeste uit uw duiksessies in Mexico te halen.

Dit zal u ook leuk vinden

Uw keuzes op het gebied van cookies op deze website

Door uw bezoek aan de Club Med-website voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw navigatie te personaliseren, uw ervaring te verbeteren en diensten en aanbiedingen op maat van uw interesses te bieden.

Meer weten?