Wat is de beste periode om naar Mexico te gaan?

Rijke en opwindende archeologische vindplaatsen, uitzonderlijke natuurlijke bezienswaardigheden en een levendig nachtleven, Mexico is een ideale bestemming voor een drukke vakantie! Ontdek de hemelse stranden, maar ook de dorre landen en weelderige bossen. Hier zijn al onze tips voor het kiezen van uw vakantieperiode zodat u weet wanneer u het beste met vakantie kunt gaan!

WAT IS HET BESTE SEIZOEN OM NAAR MEXICO TE GAAN?

Mexico is een enorm land, begrensd door zowel de Stille Oceaan in het westen en de Caribische Zee in het oosten. De landschappen zijn divers en gevarieerd en elke regio heeft een ** zeer specifiek klimaat**. Bergen, vulkanen, kusten, weelderige bossen, maar ook een dorre regio, Mexico is de ideale plek om ** vakanties rijk aan ontdekkingen ** te beleven. Om uw vertrekdatum zo goed mogelijk te plannen, moet u rekening houden met de ** twee hoofdseizoenen ** van het land: ** het droog- en regenseizoen**.

Om het meeste uit uw reis te halen, kiest u een vertrek tijdens ** het droogseizoen**, ** tussen november en april**. Het klimaat is veel aangenamer. De temperaturen zijn mild in het grootste deel van het land, waardoor u rustig kunt genieten van de ** culturele bezoeken**, maar ook van de ** natuurlijke schoonheden ** die Mexico te bieden heeft. Het regenseizoen betreft dagen met ** intense neerslag die elk kort duren**, maar dit zal uw bezoek aan Mexico niet in de weg staan.

Wist u dat...

Tijdens het droogseizoen het mogelijk is om tot eind februari vlinders in het bos te bewonderen? Deze schitterende oranje en zwarte vorsten trekken naar Mexico en vestigen zich vanaf begin november in de grote dennenbossen. Er is dus een weelderige verzameling vorsten te zien in het Michoacán-reservaat, in het noorden van het land! Een uitzonderlijk natuurlijk spektakel dat u niet mag missen.

Al onze excursies in Mexico

DE BESTE PERIODE OM TE WANDELEN

Tijdens het ** droogseizoen ** kunt u ** het grootste deel van het land ** bezoeken. Mexico is zo uitgestrekt dat het weer van regio tot regio varieert. Als u van wandelen houdt en meer ** het binnenland in wilt**, is de beste periode ** tussen november en april**. Deze periode bespaart u hinderlijke regens en hitte.

Ontdek de beroemde ** "koperen kloof"**, in het noorden van het land, bestaande uit ongeveer twintig spectaculaire kloven. Pure kliffen, tussen grotten en steile bergen, u zult versteld staan van een volledig ongelooflijke natuurlijke site. Afhankelijk van uw wensen, kunt u de plaats ** te voet, te paard of op de fiets ** verkennen.

Voor de avonturiers, ga naar Baja California, ten westen van Mexico, in de ** Sierra de la Laguna**. Een echte oase in de woestijn, dit reservaat biedt de meest ervaren wandelaars ** volledig uitzonderlijke landschappen**! Mexico is geweldig voor alle liefhebbers van wandelen.

Al onze Resorts in Mexico

Cancún
Cancún
met vlucht
Met Exclusive Zone

Cancún

Mexico

DE BESTE PERIODE OM TE DUIKEN

Tijdens uw vakantie in Mexico mag u de ** onderwateractiviteiten ** niet missen. Het land heeft ** uitzonderlijke waterfauna en -flora**. U zult met name het op één na langste rif in de wereld vinden! Mexico zit vol met contrasten, zelfs onder water.
 
** In het oosten**, in het hart van de Caribische Zee, vindt u helder, azuurblauw water. U kunt ** duiken in de prachtige cenotes**, dit zijn natuurlijke waterpoelen van zeldzame schoonheid.

** In het westen**, vooral op het ** eiland Guadalupe ** in het hart van de Stille Oceaan, zijn de onderwaterfauna en -flora verschillend. U zult ** een meer blauwe en ruigere zee vinden**. Het is één van de beste plekken ter wereld om ** grote witte haaien ** te bekijken. Een uitzonderlijk moment voor alle liefhebbers van duiken.

Boek uw vakantie ** tussen augustus en oktober ** om te profiteren van de beste omstandigheden en om het meeste uit uw duiksessies in Mexico te halen.

Dit zal u ook leuk vinden