De mooiste plaatsen op de Malediven

Benieuwd waar u heen kunt gaan op de Malediven? Bekijk onze selectie van de mooiste plekken in de archipel!

De Malediven zijn de ideale bestemming voor liefhebbers van wilde landschappen, met een archipel van meer dan duizend eilanden verspreid over een 800 km lange kustlijn. Ze zijn samengesteld uit 22 atollen, lage koraaleilanden die zorgen voor een ringvormig eiland.

BEZOEK MALÉ, DE HOOFDSTAD VAN DE MALEDIVEN

Malé is het ** economisch hart ** van de archipel van de Malediven. Deze bestemming biedt in alle seizoenen een ** tropisch klimaat** met prachtige ** kustlandschappen**.

** Marine Drive**, de haven van Malé, is een must om te bezoeken! De ** vis- en zeevruchtenmarkt ** is gelegen in een idyllische omgeving langs de kust van de Malediven.

De ** moskee van Hukuru Miskiiy ** is één van de mooiste monumenten van de Malediven. Het is gebouwd in 1656 en wordt ook wel het ** Friday Mosque ** genoemd. De ** koraalblokken ** waar de moskee op steunt zijn kenmerkend voor de traditionele architectuur van Maldivische timmerlieden.

U kunt Malé Island niet verlaten zonder een bezoek aan het ** Sultan's Park**! Dit park is gevestigd in een ** voormalig koninklijk paleis ** van de zestiende eeuw. Tegenwoordig staat het bekend als het ** Nationaal Museum ** dat over de meeste ** koninklijke collecties van de islamitische periode ** van de Malediven beschikt: sieraden, koninklijke kleding, wapens, trommels en modellen van vissersboten. U vindt ook ** collecties uit het boeddhistische tijdperk ** van de archipel.

Wist u dat...

Om de stijgende zeespiegel tegen te gaan, er een kunstmatig eiland in de buurt van Malé gelegen is? Deze is gemaakt door de Nederlandse fabrikant Dutch Docklands.

Onze Resorts op de Malediven

Kani
Kani
Met vlucht
4 Drietanden
&
Villa’s Finolhu
Villa’s Finolhu
Met vlucht
Villa's & Chalets

ONTDEK DE CULTUUR EN HET WILDLEVEN VAN DE MALEDIVEN

Vraagt ​​u zich af waar u op de Malediven naartoe kunt om de ** lokale cultuur ** tijdens uw verblijf te ervaren? Kom de ** Boduberu**, de officiële dans van de Malediven, bewonderen op het ** Vakarufalhi-eiland**. Oorspronkelijk beoefend door de arbeiders na een dag hard werken, is het de ** populairste dans van de archipel ** geworden. Maldivische muziek, beïnvloed door de ritmes van het Midden-Oosten, zal u betoveren tijdens een ** voorstelling van thara**.

Als u droomt van ** Maldivische gastronomie**, trakteer uzelf dan op een proeverij van lokale specialiteiten: ** hedhikaa ** (gevulde pasteitjes met tonijn), ** gemberviskroketten ** en andere zeer pittige gerechten zoals ** curry met vis**.

Het ** Rasdhoo-atol ** is het grootste bewoonde eiland in de archipel van de Malediven. Bestaande uit 5 kleine eilanden (Kuramathi, Madivaru Finolhu, Veligandu, Madivaru en Rasdhoo), is het de ideale bestemming voor ** duikliefhebbers**. Een gigantisch aquarium waar u ** scholen barracuda's, pijlstaartroggen of kleine vissen van riffen ** kunt aanschouwen. De archipel staat ook bekend om zijn ** haaien**, waarvan nu ten minste 26 soorten worden beschermd door een visverbod.

Wist u dat...

De Malediven eeuwenlang de rol van bankier vervulden dankzij de cauri? Deze Maldivische schelp werd in de hele Indische Oceaan gebruikt als wisselgeld!

NIKA ISLAND, EEN DROOM EILAND VOOR UW REIS NAAR DE MALDIVEN

Witte stranden, heldere wateren en de warmte van de zon, ** Nika Island ** is een ** droomomgeving ** in het midden van de lagune ten noorden van Ari Atoll.

** Een echt privé-eiland**, waar alleen de gelukkigen verblijven die de kans hebben om deze ervaring te beleven in een ** intieme setting ** onder de ogen van de adelaar.

Met de ** weelderige vegetatie ** en de ** villa's boven het water ** kunt u een droomvakantie in een idyllische omgeving beleven.

Wist u dat...

Er zijn verschillende opvattingen over de oorsprong van de naam van de archipel "De Malediven". Volgens sommigen komt het uit het Sanskriet "evil dvipa" wat "duizend eilanden" betekent. Voor anderen zou het zijn geleend van het Arabische "Dhibat al-Mahal" wat "Palace Island" betekent, de thuisbasis van sultans die meerdere eeuwen over de archipel heersten.

dit zal u ook leuk vinden...