De beste activiteiten

in Mexico

Ontdek Mexico en de vele schatten die het land te bieden heeft

Mexico! Laat u verleiden door dit betoverende land met vele facetten! Geschiedenis liefhebber? U zult verleid worden door het Maya-verleden en de vele archeologische vindplaatsen. Liever zachtheid en warmte? Geniet van de heerlijke zandstranden in de schaduw van kokospalmen

WAT TE DOEN ALS NATUURLIEFHEBBER?

Voor alle liefhebbers van uitzonderlijke landschappen is Mexico een El Dorado! De diversiteit van de Mexicaanse natuur zal u zeker verleiden. Rijk aan weelderige bossen, woestijnen, zandstranden en uitzonderlijke historische bezienswaardigheden, Mexico heeft veel te bieden.

Benieuwd naar wat u kunt doen in Mexico? Mis het schiereiland Yucatán en de Caribische kust niet. De badplaatse, zoals de beroemde stad Cancún, zijn aantrekkelijk vanwege de prachtige zandstranden en het turquoise water.

Voor zwemliefhebbers zijn de cenotes, beroemde natuurlijke zoetwaterzwembaden, een must! Een oase van ontspanning voor diegenen die op zoek zijn naar een zen-sfeer tijdens het reizen! Ideaal voor een uniek zwemmoment, u vindt ze voornamelijk op het Yucatán-schiereiland.

Er gaat niets boven een excursie om de bergachtige en wilde Chiapas-regio te ontdekken. Ontdek de schoonheid van het Parc de Palenque, bekijk krokoillen in het Cañon del Sumidero of bewonder de natuurlijke schatten van Lagunes de Montebello. Benieuwd naar een bezoek aan de woestijn? Baja California zal u verrassen. Rijk aan woestijn, cactussen en wit zand, deze regio is gemaakt voor avonturiers!

Wist u dat...

De diepste cenote ter wereld zich in Mexico bevindt? Meer dan 300 meter diep voor het natuurlijke zwembad genaamd Zacatón, dat zich in het noordoosten van het land bevindt. In 2007 dook een door NASA gecreëerde robot in het hart van de cenote om hem in kaart te brengen en raakte de bodem op zelfs 317 meter!

EEN ESSENTIEEL HISTORISCH VERLEDEN: DE MAYA STEDEN

Mexico heeft een rijk historische verleden en uitzonderlijke archeologische vindplaatsen om te ontdekken.
Niet te missen tijdens uw reis naar Mexico: Chichén Itzá, één van de belangrijkste Maya-steden. Er zijn veel gebouwen overgebleven uit de tijd van de Maya beschaving in het hart van het schiereiland Yucatán. De site is uitzonderlijk vanwege de grootte van de constructies. Het behoort ook tot één van de 7 wereldwonderen.

Net als Chichén Itzá in Yucatán, is de Tulum-site een ware must! Deze gerenommeerde Maya-site, begrensd aan een wit zandstrand, biedt een uitzonderlijke omgeving voor een historisch bezoek aan de Caribische kust.
Ga in het hart van Chiapas naar de Palenque-site. Deze andere Maya-stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en combineert meer dan 35 gerestaureerde gebouwen, met uitzicht op het tropische woud. Uitzonderlijke sites om te ontdekken in Mexico!

Al onze Resorts in Mexico

Met vlucht
&

EEN KLEURRIJKE CULTUUR

De Mexicaanse cultuur staat bekend om pittig en uitgebreid eten, kleurrijke steden en dorpen en een goed humeur. Het geheel is gevormd door een sterke culturele identiteit!

Bezoek Mexico en proef lokale specialiteiten! U zult de beroemde tortilla's, kenmerkend voor de Mexicaanse keuken, geserveerd met de beroemde Mexicaanse guacamole niet missen. Hier wacht u een gevarieerde, heerlijke en originele gastronomie.

Bezoek de mooiste steden van Mexico. Liefhebbers van geschiedenis en kleur zullen de stad Guanajuato waarderen, een koloniale stad in het centrum van het land, bevolkt door kleine pittoreske en kleurrijke huizen.
Op zoek naar authenticiteit in Mexico? Bezoek het dorp Yelapa, aan de Pacifische kust. Ver van de Mexicaanse badplaatsen, vindt u een kleine gemeenschap van vissers.

Dit zal u ook leuk vinden