De activiteiten

in Punta Cana

De activiteiten die u niet mag missen in Punta Cana

Het hele jaar door zomertemperaturen en een landschap dat jungle, witte zandstranden en turquoise wateren combineert: Punta Cana ziet eruit als een paradijs. Geniet van een ontspannen vakantie onderbroken door de activiteiten in Punta Cana die u niet mag missen. Benieuwd wat u kunt doen in Punta Cana? Hier zijn onze voorstellen!

WAT TE DOEN IN PUNTA CANA? PROBEER NIEUWE SPORTEN

De stranden van Punta Cana nodigen zwemmen in zee en ontspanning uit, ook kunt u genieten van uw vakantie door proberen te surfen. Ga naar de stranden van Macao, hun golven worden gewaardeerd door surfers van over de hele wereld. Begeleid door een leraar, stapt u op de surfplank om nieuwe sensaties te ontdekken.

Ook op het land wordt het tijd om (golf)sporten te verkennen. Er zijn veel cursussen op het eiland, maar Punta Espada heeft de reputatie van de mooiste golfbanen in het Caribisch gebied.

Ontdek onze activiteiten in ons resort in Punta Cana

IMMERSIE IN DE JUNGLE

Vraagt u zich af wat er te doen is in Punta Cana om de rijkdom van de Dominicaanse natuur te ontdekken? Verlaat het strand voor een dag om een van de vele rondleidingen op het land te volgen of geniet van het ecologische park van de Indigenous Eyes.

Loop in het hart van een weelderige jungle door de verkalkte koraalgrond die u naar een muur van prehistorische fossielen brengt. De paden slingeren tussen honderden verschillende diersoorten en onthullen smaragdgroene lagunes en verrassende ontmoetingen met leguanen, schildpadden en exotische vogels.

Dit park is een sterke speler in het behoud van het ecosysteem en verbergt enkele stranden met wilde schoonheid en weinig verkeer waar u van een pauze kunt genieten, weg van alles.

EEN PALET VAN KLEUREN TIJDENS HET SNORKELEN

Een advies voor de dagen langs de turquoise wateren van Punta Cana: heb altijd een snorkel bij de hand.

Op het strand van Cap Cana zijn rijen kokospalmen tot die van Bavaro of Arena Gorda rijken, de zeebodem is de thuisbasis van riffen die rijk zijn aan leven. Vele kleurrijke vissen, papegaaien of vlindervissen bieden u een echte waterregenboog.

Ook kunt u genieten van één van de boottochten die zijn georganiseerd om een unieke duikomgeving te bieden.

Duiken, een leuke activiteit om in Punta Cana te doen!

Voor zowel experts als beginners biedt Punta Cana geweldige duikomstandigheden. Buiten het eiland bevolken dolfijnen, roggenarenaren en verpleegstershaaien het water. In februari en maart komen zelfs bultruggen naar het noorden van het eiland in de Atlantische zone van de Silver Bank.

PROEF LOKALE GASTRONOMIE

Natuurlijk zullen proeverijen van lokale specialiteiten ook essentieel zijn om alle smaken van het eiland te waarderen. Maar als u wilt weten wat u in Punta Cana kunt doen om meer te weten te komen over het erfgoed van het land, is een kookles een vereiste.

Ruil uw zwempak in voor een schort en duik in een smakelijke gastronomie om de geheimen te ontdekken van de bandera dominica, het nationale gerecht. Of bereidt een sancocho, een traditionele soep rijk aan aromaten.

Fruit van Europese, Afrikaanse en Creoolse invloeden, de Dominicaanse keuken biedt u een smakelijke reis waarvan u zult genieten wanneer u weer naar huis terugkeert.

Wat te zien in Punta Cana tussen al de paradijselijke landschappen? Onze lijst geeft u een mooi overzicht. Onderbreek uw dagen van ontspanning met een paar snorkelsessies voordat u zich waagt in de weidse natuur van dit smakelijke erfgoedeiland. Waar uw nieuwsgierigheid u ook naartoe leidt, u zult nooit ver zijn van een nieuw strand om te ontdekken.

Wist u dat De Dominicaanse Republiek, een land van chocolade is?

De teelt van cacao is erg belangrijk in de Dominicaanse Republiek en dé activiteit om te doen in Punta Cana, voor fijnproevers, is het bezoek van het Choco Museo. Van de oogst tot de productie van deze bekende zoetheid: u weet straks alles over de lekkere zoetigheid, waar ter plekke van kunt genieten.

ook interessant