Ontdek de beste tijd om naar Mauritius te gaan, volgens uw wensen!

Mauritius is een populaire bestemming voor zonzoekende reizigers. Dit eilandparadijs ligt in het hart van de Stille Oceaan en voldoet aan alle voorwaarden om een droomvakantie door te brengen: mild weer, zandstrand, water en culturele activiteiten. Dit is alles wat u moet weten over het weer en het klimaat in Mauritius.

EEN TROPISCH KLIMAAT MET TWEE SEIZOENEN

Over het algemeen is het klimaat van Mauritius tropisch. Het weer in Mauritius kan echter variëren tussen oost en west en tussen noord en zuid. Het klimaat in Mauritius werd gedeeld in twee grote seizoenen: de Australische zomer en de Australische winter. Het eiland blijft echter het hele jaar door nat.

Van november tot april, dit is de Australische zomer. Tijdens dit hete, vochtige seizoen variëren de temperaturen van 27 ° C tot 34 ° C. Het weer op Mauritius werd in de zomer ook onderbroken door intense regenval.

De Australische winter begint in mei en eindigt in oktober. Tijdens dit seizoen zijn de temperaturen milder, maar nog steeds zeer aangenaam (tussen 17 ° C en 26 ° C), en het klimaat is droger.

Al onze resorts in Mauritius

WAT IS DE IDEALE PERIODE OM NAAR MAURITIUS TE GAAN?

De beste tijd om naar Mauritius te gaan is afhankelijk van de ervaring die u wilt beleven en welke activiteiten u wilt doen.
 
Sommige mensen genieten van de warmte en de dagen op het strand en de zon, maar anderen geven de voorkeur aan sportactiviteiten (wandelen, surfen, enz.).
Wat uw voorkeuren ook zijn, houd er rekening mee dat het klimaat in Mauritius zeer aangenaam blijft, en dit gedurende het hele jaar.

Wilt u in de zon genieten van de paradijselijke stranden van het eiland? U moet uw reis plannen tussen november en april.
Bent u geinteresseerd in culturele rondleidingen? Dan kan het hele jaar door in Port-Louis, de hoofdstad, Mauritius worden bezocht. Dit seizoen is ook ideaal om de verschillende historische monumenten te bezoeken, zoals het Aapravasi Ghat museum, de Citadel, de centrale markt, de Mont Pouce of de Place d Armes.

Wist u dat..?

Mauritius bekend staat om de prachtige zandstranden, maar dat dat niet het enige is. Het vulkanische eiland biedt bijvoorbeeld ook prachtige watervallen zoals Rochester Falls, Chamarel (de grootste op het eiland met een hoogte van ongeveer 100 meter), of de beroemde zeven watervallen.

WAT MOET U INPAKKEN?

Neem de tijd om uw koffer in te pakken zodat u in de beste omstandigheden vertrekt. En trouwens, wat moet u allemaal inpakken?

Wat kleding betreft, heeft u lichte katoenen of linnen kleding nodig: shorts, t-shirts, fijne shirts, jurken, enz. Vergeet niet om een jas of lichte trui te pakken als er een beetje wind is of een koelere dag.
Een goed paar wandelschoenen kan erg handig zijn voor uw verschillende excursies. Sandalen zijn ook essentieel.

Natuurlijk, om te voorkomen dat u uw vakantie begint met zonnebrand, is zonnebrandcrème een must voor uw reis naar Mauritius.

Het hele jaar duiken op het eiland

Duikliefhebbers opgelet! Mauritius heeft een ongelooflijke biodiversiteit. De temperatuur van het water schommelt het hele jaar door tussen 22 ° C en 28 ° C. Het is in het noorden (gebied beschermd door de heersende wind) dat de omstandigheden het beste zijn om de zeebodem van het eiland te ontdekken

ook interessant