Ontdek de beste tijd om naar de Dominicaanse Republiek te gaan volgens uw wensen!

Wanneer u naar de Dominicaanse Republiek op vakantie gaat, is het een cruciale vraag: wanneer vertrekken? Omdat het land, afhankelijk van de tijd van het jaar, vele festiviteiten organiseert en natuurverschijnselen toont die nieuwsgierige reizigers verrassen. Of het nu gaat om natuurobservatie of het vieren van een seizoensvakantie met de Dominicanen, er zijn genoeg verrassingen in het land.

BEZOEK HIGUEEY OM ALTAGRACIA'S VIRGEN FESTIVAL TE VIEREN!

Wanneer kunt u het beste naar de Dominicaanse Republiek als u van een feestelijke sfeer houdt? U kunt natuurlijk vertrekken wanneer u wilt, maar kies voor een feestelijke vakantie het begin van het jaar. Inclusief 21 januari, de dag waarop we de Maagd van de Altagracia vieren, beschermheilige van het Dominicaanse volk, die werd vereerd in het land.

Het hele gebied viert deze specifieke dag, maar vooral in Higüey waar zich de basiliek van Altagracia bevindt.
Een indrukwekkende bedevaart vindt dan plaats tegen een achtergrond van populaire muziek tegenover de imposante basiliek. Neem de tijd om dit gebouw, met een 80 meter hoge boog en enorme bel, te observeren. De grootste in Latijns-Amerika!

De stad zelf is erg aantrekkelijk, maar u verdient ook wat ontspanning. Op de stranden van de Coconut Coast kan dit! Weelderige witte zandstranden met kristalhelder water.
Wilt u uzelf meer onder te dompelen in de lokale cultuur, bezoek dan het kleine traditionele dorp Cortecito, minder dan een uur van Higüey. U zult vol herinneringen de ambachtelijke markten met Haïtiaanse schilderijen, keramische sculpturen en andere traditionele voorwerpen van Dominicaanse vakmanschap verlaten.

Wist u dat..?

Ten zuiden van Higüey het nationale park Del Este ligt, dat bekend staat als het belangrijkste archeologische centrum, gewijd aan de Taino-bevolking, de oudste beschaving van het Caribisch gebied ontdekt door Christopher Columbus in 1492.

Onze Resorts in de Dominicaanse Republiek

CARNAVAL, HET FEEST VAN HET JAAR

Als u zich afvraagt ​​wanneer u naar de Dominicaanse Republiek moet gaan om uniek én heilig moment te beleven met de Dominicanen, dan is februari de ideale tijd!
Ter herinnering aan Independence Day dat plaatsvond op 27 februari 1944, is het hele land versierd met maskers en kostuums, en danst op het geluid van populaire muziek met Spaanse en Afrikaanse invloeden. Waar u ook gaat, u zult ongetwijfeld worden besmet door de goede collectieve stemming die in februari heerst in de Dominicaanse Republiek.

Elke stad heeft haar eigen tradities met gevestigde maskers, kostuums en personages.
Bij San Pedro de Macoris, paradeen de Guyolas (traditionele West-Indische karakters), zijn de kostuums gevuld met kleine spiegeltjes.

We wonen ook de parade van Cocolos waar afstammelingen van voormalige slaven een gedanst theateroptreden uitvoeren. Beroemde verhalen, zoals David en Goliath of de Cowboys en Indianen, worden zo gerehabiliteerd. Het is echt indrukwekkend om deze kleurenparade te bewonderen met op de achtergrond rijke herenhuizen uit de negentiende eeuw.

Om te herstellen van alle emoties, gaat u naar malecón, om een charmante wandeling langs de zee te belopen, onderbroken door het geluid van merengues. Om de zoetheid van het Caribische nachtleven beter te waarderen, kunt u genieten van een heerlijk diner van lokale smaken.

WANNEER NAAR DE DOMINICAANSE REPUBLIEK OM WALVISSEN TE BEKIJKEN?

Van eind december tot maart, verwelkomt de Samanabaai een indrukwekkende walvisparade tijdens het paarseizoen.

Vanaf Punta Cana gaan we op een ongelooflijk avontuur: open uw ogen (of verrekijker) en bekijk het verleidingsspel van deze gigantische walvisachtigen. Met hun staarten, vormen zij een onvergetelijk ballet. Honderden van hen dompelen zich nu onder in het warme water van de baai om te baren.

Bovendien krijgt u de gelegenheid om te zwemmen op een van de mooiste stranden in de Dominicaanse Republiek: ongerepte zand, heldere zee en turkoois en kokospalmen. Als de tijd het toelaat, verliest u uzelf in het enorme natuurreservaat, dat is het schiereiland Samana, waar zeeschildpadden en vogels van alle soorten leven in het hart van weelderige bossen, de thuisbasis van een veelheid aan rivieren en watervallen.

In de verte ziet u de cordillera de Samana, die lijkt te barsten in de lucht en steil de zee in te duiken, een klein stukje paradijs.

ook interessant