De mooiste

plaatsen in Mexico

Hier is onze selectie van plaatsen die u voor uw vakantie in Mexico op uw lijstje kunt zetten

Vraagt ​​u zich af wat u in Mexico kunt bezoeken? Mexico heeft het allemaal: overblijfselen van de Maya en Azteekse beschavingen en paradijselijke stranden met turquoise wateren. Ontdek de archeologische rijkdom van het land evenals de dorre landen en majestueuze bossen. De badplaatsen bieden gigantische golven en een zeebodem bevolkt door walvissen.

DE CENOTES VAN X'BATUN EN DZONBACAL

Bezoek zeker de cenotes van het schiereiland Yucatán. Deze natuurlijke zwembaden zijn erg populair, sommige zijn zelfs vertrouwelijker waardoor u in alle rust kunt genieten van het zwemmen.

Er zijn twee cenotes die toegankelijk zijn via dezelfde weg en deze zijn vooral de moeite waard om te bezoeken gezien hun specifieke kenmerken. Allereerst X’Batun, deze bevindt zich in de open lucht in het hart van de jungle en is gedeeltelijk bedekt met waterlelies. Lianen en palmbomen geven deze plek een magische sfeer. Voor velen is dit een populaire locatie om trouwfoto's te maken.

Die van Dzonbacal bevindt zich in een grot die toegankelijk is via een trap. Het biedt prachtig helder water waar veel vissen zwemmen. Omdat ze dicht bij elkaar in de stad San Antonio de Mulix liggen, kunt u beide op dezelfde dag gemakkelijk bezoeken. Daarbij is het toegangsticket voor het bezoek van X'Batun ook geldig voor Dzonbacal. Dit zijn unieke plaatsen om te bezoeken tijdens gezinsvakanties, kinderen en volwassenen zullen een speciale tijd hebben in een beschermd natuurgebied.

Wist u dat...

Cenotes gaten zijn die op natuurlijke wijze zijn ontstaan ​​wanneer het plafond van een grot is ingestort? Ze vullen zich vervolgens met zoet of zout water en worden voornamelijk gevonden op het schiereiland Yucatán. Deze natuurlijke bronnen kunnen tot enkele tientallen meters diep gaan. Met 318 meter is de Zacatón cenote de diepste ter wereld.

DE SCHATTEN VAN DE MEXICAANSE ZEE

Houdt u van verkennen? Ga dan duiken in Cozumel. Of u nu een beginner of een gevorderde bent, het op één na grootste koraalrif ter wereld wacht op u met al zijn prachtige flora en fauna die u zullen verbazen.

Er is geen tekort aan droomstranden, van Cancún tot Acapulco via playa del Carmen of playa Carrizalillo. Turquoise wateren, witte zandstranden en buitengewone landschappen, er ontbreekt niets. Ontdek de souvenirwinkels, kleine bars en typische Mexicaanse restaurants om niets te missen van de lokale cultuur en de feestelijke avonden.

De regio Yucatán, met name Playa del Carmen, is in alle seizoenen aangenaam vanwege het gunstige klimaat gedurende het grootste deel van het jaar.

Al onze Resorts in Mexico

Met vlucht

DE VREUGDEN VAN MEXICO-STAD

Dwaal tijdens een bezoek aan Mexico-Stad door de straten vol met leven en kleur. Wandel door de verschillende markten om producten van lokale ambachten te bewonderen. Als u klaar bent met winkelen, verken dan het historische centrum met architecturale wonderen. Ga richting Zocalo, het Plaza de la Constitución. Hier vindt u de Kathedraal van Mexico-Stad, een must-see plek in Mexico-Stad.

Daarna kunt u uw stadswandeling vervolgen met een bezoek aan Bellas Artes, half museum, half theater. Bezoek tijdelijke of permanente tentoonstellingen en geniet van Mexicaanse opera's en balletten. Bezoek ook de gigantische Torre Latino. U kunt een drankje drinken op de bovenste verdieping terwijl u geniet van een adembenemend uitzicht over Mexico-Stad.

Benieuwd naar meer cultuur? Stop bij het Frida-Kahlo Museum in het kleurrijke en pittoreske oude huis van de kunstenaar. U kunt uw culturele reis voortzetten naar de site van Teotihuacán , een enorm Azteeks ceremonieel centrum. U kunt dan wandelen tussen de piramides van de maan en de zon die de moeite waard zijn om te bekijken vanwege hun grootte en hun schoonheid. De Alley of the Dead, de hoofdstraat, is 4 km lang.

WAAR NAARTOE OM DE MAYA CULTUUR TE ONTDEKKEN?

Mexico heeft een buitengewoon cultureel verleden overvloedig in archeologische vindplaatsen van de Maya cultuur. Chichén Itzá is een van de belangrijkste Maya-steden, in het hart van het bos van het schiereiland Yucatán. De gigantische piramides die tot de meest indrukwekkende overblijfselen van het land behoren zijn het meest bijzonder.

In het hart van Chiapas vindt u de Mayastad Palenque die sinds 1987 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed staat. De stad is nog niet volledig onthuld en de ontdekking gaat verder door de jaren heen. Naar schatting is tot de dag van vandaag amper 10% van de totale oppervlakte van de oude Maya-stad ontdekt.

Liever meer authenticiteit? Bezoek dan Tulum, die zijn traditionele kant heeft behouden en ontsnap aan de massatoerisme. Van oorsprong is het een klein vissersdorp, maar Tulum staat internationaal bekend vanwege de paradijselijke stranden. Tulum is ook een oude Maya-stad prachtig gelegen aan de Caribische Zee.

Wist u dat...

De Maya-beschaving uit het pre-Columbiaanse tijdperk dateert? Dit besloeg een enorm gebied dat zich uitstrekte van Zuid-Mexico naar Honduras, door Belize, Guatemala en El Salvador. We vinden sporen van deze beschaving van 2000 jaar voor Christus.

dit zal u ook leuk vinden...

Uw keuzes op het gebied van cookies op deze website

Door uw bezoek aan de Club Med-website voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw navigatie te personaliseren, uw ervaring te verbeteren en diensten en aanbiedingen op maat van uw interesses te bieden.

Meer weten?