Behoud van ons natuurlijk erfgoed

Toegang bieden tot de ongerepte natuur en diens voordelen, is te herleiden tot de geboorte van Club Med. De bescherming van de biodiversiteit zit dan ook natuurlijk in ons DNA.

Een uitzonderlijk en behouden natuurlijk erfgoed

Landschapsintegratie in natuurgebieden

We proberen onze Resorts altijd zoveel mogelijk in het landschap te integreren, in het bijzonder door te vertrouwen op de principes van lokale bouwconstructie. Ons Resort Cefalù, geïllustreerd op deze foto, is bijvoorbeeld bekroond bij MIPIM voor diens bouwconstructies.

Stricte beperking van de bebouwde oppervlakte

Het behoud van de vegetatie is een prioriteit in onze Resorts. Over de hele wereld hebben natuurlijke of aangelegde natuurgebieden onze voorkeur: bebouwing beslaat minder dan 10% van de totale oppervlakte van onze gebieden.

Partnerschappen met lokale milieuverenigingen

We werken samen met lokale milieuverenigingen in meer dan 20 Resorts over de hele wereld.
Het Resort La Palmyre Atlantique heeft bijvoorbeeld een samenwerkingsverband met de Ligue de Protection des Oiseaux - een vereniging voor de bescherming van vogels.

Bescherming van de natuur

Onze verantwoorde gecertificeerde vakantiesHet doel voor 2021: 100% van onze Resorts Green Globe gecertifieerd

De toewijding van Club Med aan duurzaam toerisme is gebaseerd op een stevige basis, wat werd bevestigd door erkende internationale certificeringen:

§ 100% van de nieuwe Resorts of grote renovaties zijn eco-gecertificeerd BREEAM (of gelijkwaardig) sinds 2019
§ 46 Resorts zijn Green Globe gecertificeerd voor hun duurzaam beheer (87%)
§ Ecoleader-label van TripAdvisor® toegekend aan meer dan 20 Resorts
§ Circuits by Club Med is ATR gecertificeerd sinds 2017

Meer weten

Nieuwe aanvullende doelstellingen voor 2022 en 2023:

  • Vanaf 2022 worden ook douchegels en shampoos in individuele verpakkingen afgeschaft in de overige Resorts (onze Resorts in Brazilië, de Exclusive Collection en Suites);
  • en wegwerpplastic accessoires voor feestelijke evenementen (zoals ballonnen, LEP-gloeistokken, polsbandjes en vlaggen) zullen geleidelijk worden afgeschaft;
  • Vanaf 2023 zullen single-use plastic accessoires in kamers geleidelijk worden vervangen door duurzamere accessoires;
  • Het verbruik van plastic waterflessen zal worden verminderd ten opzichte van 2019: met 10% in 2022, 25% in 2023, 50% in 2024.
  • Tegen eind 2021 is de eliminatie van single-use plastic waterflessen bereikt voor de 7 belangrijkste Resorts (qua hoeveelheid en lokale impact).
  • Sinds het zomerseizoen 2019 worden in de bergresorts in Europa geen plastic waterflessen meer aangeboden bij de hikes. Bij de waterfonteinen in het Resort kunnen gasten de flessen vullen die ze bij aankomst in hun kamer krijgen. Herbruikbare waterflessen zijn ook verkrijgbaar in de boutiques.

Bye bye plastic

Dit programma, dat in 2018 werd gelanceerd, heeft tot doel om tegen 2021 wegwerpplastic uit bars, restaurants en kamers te verwijderen.

§ Restauratie: rietjes, bekertjes, borden, wegwerpbestek zijn niet meer verkrijgbaar in al onze Resorts (behalve bestek in Brazilië).
§ ** In de kamers:** douchegels, shampoos en bodylotions zijn beschikbaar in grote herbruikbare verpakkingen in al onze Resorts*.
Eind 2020 zullen ook alle plastic accessoires voor eenmalig gebruik worden verwijderd, zoals nu al het geval is in China.
§ Vanaf 2021 worden plastic waterflessen geleidelijk vervangen door glazen flessen, gerecyclede plastic flessen of andere oplossingen.
§ In de Alpen worden geen plastic waterflessen meer aangeboden aan het begin van wandelingen. Er zijn waterfonteinen beschikbaar om de flessen te hervullen die in de kamers bij aankomst aanwezig zijn. Herbruikbare flessen zijn ook verkrijgbaar in onze winkels.

(*met uitzondering van de Exclusive Collection en Resorts in Brazilië)

Voedselverspilling verminderen

We zijn erin geslaagd om het terug te brengen tot slechts 101 g per maaltijd per persoon, dankzij meer dan 60 jaar ervaring met royale en verstandige buffetten.

Een opmerkelijke prestatie. Hoe doet Club Med dat?

Onder andere door middel van:
§ Geoptimaliseerd voorraadbeheer
§ Nauwkeurige aanpassing van de hoeveelheden dankzij fijne anticipatie op het aantal gasten en kennis van smaken per nationaliteit
§ Buffetten uitgerust voor de eindbereiding, afhankelijk van de vraag
§ Porties gekalibreerd of geserveerd aan het buffet door een kok
§ Goed overdachte aanvulling van buffetten
§ Recepten die het hergebruik mogelijk maken van bepaalde niet-geconsumeerde gerechten op de buffetten
§ Bewustwording van onze klanten
§ Geautomatiseerde weging van de voedseloverschotten voor menuoptimalisatie

Bevordering van dierenwelzijn

Wij bij Club Med zijn al meerdere jaren met specialisten betrokken om onze praktijken te bevorderen, in overeenstemming met onze waarden.

§ **Excursies: **
Club Med biedt geen circusactiviteiten, ritten op olifanten, zwemmen met olifanten of walvissen in gevangenschap bekijken meer aan. Met de WCA (World Cetacean Alliance) ondersteunen wij onze partners op het gebied van best practices met betrekking tot deze activiteiten.

§ **"Vrije" eieren: **
Club Med streeft ernaar dat vóór 2025 100% van de ingekochte eieren van vrije-uitloopkippen komt, in de Resorts in Europa, Brazilië en de Verenigde Staten (2027 in andere regio's). In 2022 moet 49% van de eieren die door alle Club Med Resorts worden ingekocht, afkomstig zijn van vrije-uitloopkippen.

Deze toewijdingen maken deel uit van het aankoopbeleid van Club Med, wat inhoudt dat alle gekochte producten moeten voldoen aan de eisen van het bedrijf op het gebied van hygiëne en gezondheid.

In 20 Resorts worden natuuractiviteiten georganiseerd om de natuurlijke bronnen van onze locaties te ontdekken

Gerelateerde artikelen

Happy to Care

Onze toewijdingen voor verantwoord toerisme

Club Med: een verantwoordelijke werkgever

Gelukkige G.Os en G.Es maken gelukkige G.Ms

Lokale ontwikkeling

Pionier in toerisme, versneller van lokale ontwikkeling