Wat te doen in Zwitserland?

Wat te doen in Zwitserland? Zwitserland is een paradijs voor wandelaars en stadsverkenners en biedt vele mogelijkheden voor nieuwsgierigen! Ontdek enkele van de mooiste paden in Europa, omringd door bergen en de met sneeuw bedekte toppen. Bewonder de kristalheldere meren en traditionele beboste dorpjes genesteld in groene valleien en bekijk de middeleeuwse architectuur van dit land. Wat te doen in Zwitserland: verwondering in alle eenvoud.

Het Meer van Genève, het grootste meer van Europa

Vraagt ​​u zich af wat u in Zwitserland kunt doen en wilt u meren zien? Het Meer van Genève, dat op een hoogte van 372 meter ligt, is één van de meest indrukwekkende aspecten van het land. Vergaap u aan de veranderende kleur van het water, dat verandert van azuurblauw naar turkoois, en bewonder de zuidelijke vegetatie die zich rondom dit waterparadijs uitstrekt. Het Meer van Genève trekt een groot aantal bezoekers die willen profiteren van de nautische activiteiten die voor hen beschikbaar zijn: kanoën, kajakken, roeien, duiken... Maar er zijn ook veel mogelijkheden voor wandelingen, vooral voor minder fanatieke reizigers die zich afvragen wat ze in Zwitserland kunnen doen in de omgeving van het Meer van Genève. Begin met een bezoek aan een van de beroemdste locaties aan het Meer van Genève, de Gorges du Pont du Diable. Om bij deze duizelingwekkende kloof te komen, neemt u een prachtig bospad en steekt u loopbruggen over die u naar het centrum van deze niet te missen plek aan het Meer van Genève leiden. U kunt dan het indrukwekkende schouwspel voor u zien: onder uw voeten stroomt een rivier, genesteld in het hart van de rots. Een setting die vanaf 30 meter hoogte te bewonderen is. Vervolg uw verblijf aan het Meer van Genève met een bezoek aan de Bex-zoutmijnen, de laatste nog actieve zoutmijn in Zwitserland. Om dit spectaculaire vijf eeuwen oude labyrint te bezoeken, stapt u in een toeristentreintje. U zult dan de ontelbare ondergrondse galerijen van deze schat van het Meer van Genève verkennen om de verschillende technieken te ontdekken die werden gebruikt van 1684 tot heden. Een must-see als u zich afvraagt ​​wat u in Zwitserland moet doen om de geschiedenis van het land te ontdekken.

Wist u dat?

Vervolg uw bezoek aan het Meer van Genève aan boord van een boot om één ​​van de beroemdste attracties van de regio te bewonderen: de waterstraal van Genève! Deze 140 meter hoge straal stuwt 500 liter water per seconde met 200 km/uur. Dit is een must-see als u zich afvraagt ​​wat u in Zwitserland aan het Meer van Genève kunt doen.

Ontdek onze Club Med Resorts in Zwitserland

Bezoek één van de mooiste dorpen van Romandië

Wat te doen in Zwitserland, en in het bijzonder in Franstalig Zwitserland? Duizenden dingen! Begin met één van de beroemdste dorpen van Europa: Gruyères, zowel vanwege zijn wereldbekende product als vanwege zijn adembenemende middeleeuwse architectuur. In deze prachtige stad van Romandië kun u uzelf onderdompelen in het hart van de middeleeuwen door langs de middeleeuwse monumenten te wandelen. In deze plaats, die is geclassificeerd als "het mooiste dorp van Franstalig Zwitserland", slentert u door de kronkelende steegjes die u meenemen door bijna 800 jaar geschiedenis en kunt u de details van de architectuur goed bewonderen. De voormalige woonplaats van de graven biedt u vanaf de top van de heuvel een prachtig uitzicht op de rivier de Sarine, waarin de natuur werd weerspiegeld. Dit beroemde kasteel in Franstalig Zwitserland is nu omgebouwd tot een museum en biedt een route die 800 jaar geschiedenis beslaat! U kunt ook proeven van één van de belangrijkste producten van Franstalig Zwitserland: Gruyère. Romandië is daarom de ideale plek als u zich afvraagt ​​wat u in Zwitserland kunt doen om later heerlijke herinneringen terug te halen.

Wist u dat?

Ideaal voor cultuurliefhebbers, het Tibet Museum in Gruyères biedt een fantastisch bezoek door zijn tentoonstellingen van bijna 300 boeddhistische sculpturen, afbeeldingen en werken. Een reis naar de grenzen van de Himalaya in het hart van Franstalig Zwitserland!

Flaneer door Neufchâtel

Vraagt ​​u zich af wat u in Zwitserland kunt doen om geschiedenis en rustige wandelingen te combineren? Minder bekend dan het Meer van Genève, biedt de oude stad van Neufchâtel een prachtig decor tussen de traditionele monumenten en de opmerkelijk ongerepte natuur, gecentreerd rond een mooi kristalhelder meer. Wandel door de oude binnenstad van Neufchâtel en bewonder de architectuur uit vorige eeuwen. Slenter tussen de weelderig gekleurde gebouwen met kegelvormige daken, typisch voor de renaissancestijl: de ideale plek als u zich afvraagt ​​wat u in Zwitserland kunt doen om bijvoorbeeld mooie foto's te maken tijdens uw familievakantie. Vervolg dan uw reis door de stad richting de Diesse-toren, een prachtig gebouw uit de middeleeuwen. Kijk omhoog en bewonder dit ongelooflijke stenen gebouw met een rode klok. De toren markeerde ooit de grens van de stad. Goed om te weten: rondleidingen door de oude stad per toeristentrein zijn ook mogelijk! Wat te doen in Zwitserland? De bezoeken hier zijn eindeloos en zijn gericht op alle soorten reizigers, van de meest stedelijke tot liefhebbers van het buitenleven. En zelfs als u uw verblijf last-minute voorbereidt, weet dan dat Zwitserland, gezien diens ongelooflijke diversiteit en rijkdom, u altijd zal kunnen verwonderen en verbazen!

dit vindt u wellicht ook leuk...