Kies de ideale periode om het meeste uit uw vakantie op de Malediven te halen!

Droomt u van een tropisch klimaat en lange zandstranden? De Malediven is dan perfect voor u. Lees alles over het klimaat, de cultuur en activiteiten zodat u weet wanneer u uw vakantie het beste kunt boeken.

WAT IS HET KLIMAAT OP DE MALDIVEN?

Er heerst een ** warm en vochtig tropisch klimaat ** op de Malediven vanwege de geografische ligging in de Indische Oceaan. De Malediven liggen op 983 km van Sri Lanka en 820 km van Cochin in Zuid-India. ** In Malé**, de hoofdstad, is de gemiddelde jaarlijkse temperatuur ** 30°C**.

De Malediven ervaren ** twee moessonperioden**: in het ** zuidwesten ** en ** noordoosten**. De eerste vindt plaats ** vanaf begin mei tot eind augustus**. Op de noordelijke eilanden kunt u een zeebries, bewolking en hogere luchtvochtigheid ervaren. U geniet bijna het hele jaar door van minimaal 26°C en maximaal 30°C.

De tweede vindt plaats ** van eind september tot december**. Er kan sprake zijn van buien en onweer in de late namiddag, vooral in de zuidelijke atollen, maar niets zal uw zonnige dagen in de weg staan. De zon komt net zo snel terug als dat hij weg is. Deze regenachtige seizoenen zijn natuurlijk in de archipel. Dankzij hen is de vegetatie weelderig en rijk.

Onze Resorts op de Malediven

Kani
Kani
met vlucht
Met Exclusive Zone

Kani

Maldiven

WANNEER NAAR DE MALEDIVEN OM TE GENIETEN VAN HET STRAND EN DE WATERACTIVITEITEN?

Als u op zoek bent naar lange zonnige dagen om te genieten van de ** prachtige uitgestrekte zandstranden**, kies dan voor de periodes tussen ** januari en april**. Dit zijn maanden waarin u 9 uur zon per dag kunt ervaren in een ** relatief droog klimaat**.

Het is een gebied van ** gigantische waterspelen** en vooral geschikt voor ** snorkelen**, de Malediven-archipel biedt een ** veelvoud aan activiteiten ** tijdens uw verblijf. Houdt u van ** kitesurf**? De zomermoesson (tussen mei en augustus) is het ideale seizoen om deze watersport te beoefenen. Dankzij deze wind kunt u optimaal van het kitesurfen genieten!

** Van mei tot september ** zijn er 7 zonuren per dag. Op de ** eilanden verder naar het zuiden ** heeft de zuidwestelijke moesson weinig invloed tijdens deze zomertijd. Tropische cyclonen zijn van lage intensiteit in deze regio, omdat de vroege stadia van hun vorming beginnen met de Malediven en eindigen in India.

Wist u dat...

Big Game vissen erg populair is op de Malediven? Aan boord van de Dhonis, een typische Maldivische boot, kunt u de uitzonderlijke mariene fauna van de Malediven bewonderen, zoals tonijn, trevally en zeilvis.

MALDIVISCHE FEESTEN

Als u in ** juli ** vertrekt, mis dan niet de viering van ** Independence Day ** op ** 26 juli**.
 
Deze nationale feestdag werd goed gevierd door ** verschillende parades in de archipel**, vooral in ** Malé**, de hoofdstad, is dit erg indrukwekkend.

Voor ** duikliefhebbers ** die de Malediven en onderwaterfauna bezoeken, is het ** Lux Underwater Festival ** een bijzondere beleving! Het festival vindt plaats in ** september ** waarbij ** nieuwe onderwatertechnologieën ** (zoals een scooter onderzeeër en autonome iBubble-camera), evenals alle specifieke kenmerken van deze biodiversiteit worden tentoongesteld.

Een eiland kan het één en ander verbergen

Wilt u een reis naar een nabijgelegen eiland? Sri Lanka ligt op minder dan 2 uur vliegen van de Malediven. Het eiland Ceylon (de voormalige naam van Sri Lanka) is een land van legendes. Door de nabijheid van India komen de Indiase cultuur en invloeden van Azië terug in het land.

dit zal u ook leuk vinden...