De beste periode voor een vakantie naar Bali

Kies uw reisperiode zorgvuldig zodat u optimaal van uw vakantie op Bali zult genieten!

Bali heeft een tropisch klimaat, ideaal als u toe bent aan pure ontspanning. Weet u in welke periode u het meeste uit uw hemelse vakantie kunt halen? Zandstranden, een ansichtkaartdecor en ontspannen levensstijl, dit eiland zal u het hele jaar door betoveren. Dus wat is de beste periode om Bali te bezoeken?

TWEE BELANGRIJKE SEIZOENEN

Bali bevindt zich onder de evenaar. Dankzij de geografische positie heeft het land het hele jaar door een tropisch klimaat en is het een zeer populaire bestemming. Met een gemiddelde van 27°C is het equatoriale klimaat perfect voor een ontspannen vakantie in een idyllische omgeving!

Het regenseizoen strekt zich uit van oktober tot maart. U zult dan vooral hevige warmte in Bali ervaren, gecombineerd met neerslag. Het droge seizoen op Bali vindt van mei tot september plaats. Het klimaat is droger. Dit is de beste tijd voor Bali. Zon en warmte zullen er zijn, zodat u het meeste uit de schatten kunt halen die dit kleine eiland in de Indonesische archipel te bieden heeft! Zelfs de watertemperatuur is heerlijk, ongeveer 28°C het gehele jaar door.

DE BESTE PERIODE OM BALI TE ONTDEKKEN

Tijdens het droge seizoen is het ideaal om naar Bali te gaan. Kies vooral het middenseizoen zoals de maanden juni en september, dit zijn namelijk de droogste maanden van het jaar waardoor u volop van culturele bezoeken en hemelse stranden kunt genieten.

In het binnenland is het klimaat tropischer. De luchtvochtigheid is hoger en het risico op neerslag is ook groter. Als u tijdens het droge seizoen vertrekt, profiteert u van een ideaal klimaat en een lagere toeristeninstroom dan in het hoogseizoen. Dit is de beste tijd om Bali te bezoeken en het meeste uit het eiland te halen. Rijstvelden, apenbossen, hindoetempels of beklimming van de berg Batur, er is geen tekort aan activiteiten op Bali!

DE BESTE PERIODE OM TE DUIKEN EN SURFEN OP BALI

Duiken is een populaire activiteit op Bali. De zeebodem is uitzonderlijk en u kunt het hele jaar door duiken. Als u tijdens het droge seizoen gaat, profiteert u van ideale omstandigheden om te duiken, ongeacht uw niveau. Als u de kans wilt hebben om de zeer beroemde zonnevis (of Mola mola) te zien, kunt u het beste tussen juli en oktober naar Bali gaan.

Liefhebbers van surfen kunnen het beste tussen april en september Bali bezoeken. Tijdens deze periode vangt de westkust de meeste wind en de golven zijn ook perfect, zo geniet u optimaal van uw passie in een idyllische omgeving!

Onze Resorts op Bali

Met vlucht
Met vlucht

WANNEER NAAR BALI OM MEE TE DOEN MET LOKALE FEESTDAGEN?

Het klimaat is een bepalende factor bij de keuze van uw reisperiode, maar overweeg ook de Balinese festiviteiten. Ze kunnen voor geweldige herinneringen zorgen tijdens uw vakantie in Indonesië. Deze festivals bieden de gelegenheid om kennis te maken met de Balinese cultuur.

U krijgt ongetwijfeld de kans om Odalan bij te wonen, het meest voorkomende Balinese festival. Het vindt plaats op elke verjaardag van de oprichting van een tempel om de komst van de goden te vieren. De datum wordt berekend volgens de Pawukon-kalender. Met meer dan 20.000 tempels op Bali, zijn er genoeg mogelijkheden om de Odalan te vieren!

Dit zal u ook leuk vinden

Uw keuzes op het gebied van cookies op deze website

Door uw bezoek aan de Club Med-website voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw navigatie te personaliseren, uw ervaring te verbeteren en diensten en aanbiedingen op maat van uw interesses te bieden.

Meer weten?