De ultieme checklist voor uw skivakantie

De ultieme checklist voor uw skivakantie

Onze skileraren delen hun beste tips over wat u moet inpakken voor een leuke, veilige en comfortabele skivakantie voor elke bestemming

Belangrijk is dat wanneer u naar de bergen reist, warme, waterdichte, ademende en duurzame kledingstukken noodzakelijk zijn. Hier zijn enkele essentiële ski-uitrustingen benoemd die wij adviseren mee te nemen om van dit prachtige landschap te genieten.

De essentiële dingen

Thermokleding

Deze dunne nauwsluitende shirts en leggings zullen uw lichaam warmhouden door een dunne laag lucht te verwarmen tussen uw huid en de stof. Deze zullen meer doen om u warm te houden dan de dikste ski-jacks. Bovenop deze initiële thermische lagen is het aan te raden om nog veel andere lagen te hebben die u kunt verwijderen of toevoegen als de temperatuur schommelt.

Jas en broek

Wij raden aan om een ski- of snowboard-specifieke waterdichte en ademende jas en broek te kopen, omdat deze meestal uitgerust zijn met andere handige functies (allemaal ideaal om de berg te beklimmen). Sneeuwvangers kunnen voorkomen dat er sneeuw valt in uw jas. Terwijl de onderarmen en been openingen perfect zijn om te voorkomen dat u oververhit raakt tijdens die perfecte skidag met een blauwe lucht.

Helm

Bij skiën of snowboarden is het een goed idee om een helm te dragen. Zelfs als u zelfverzekerd bent op de hellingen. Goede helmen zijn duur om aan te schaffen, maar Club Med biedt tevens de mogelijkheid om deze te huren in het Resort.

Skibril of zonnebril

Het is absoluut noodzakelijk om uw ogen te beschermen wanneer u op de hellingen bent. Een bril of zonnebril met een getinte, gepolariseerde lens helpt uw ogen te beschermen. Moderne skibrillen hebben veel verschillende soorten lenzen om uit te kiezen, lenzen met weinig licht verbeteren uw zicht bij slecht zicht, terwijl lenzen met een hoog licht ideaal zijn om uw ogen te beschermen tegen het hoge intensiteitslicht. De meeste goggle-bedrijven hebben een lens die geschikt is voor een reeks omstandigheden, waardoor u niet veel verschillende lenzen hoeft aan te aanschaffen.

Zonnebrand

Ondanks de kou is de zon krachtiger wanneer u zich hoog in de bergen bevindt. Door de dunne atmosfeer en de nabijheid van de zonnestralen komt verbranden veel vaker voor dan u zou verwachten. Factor 50, met regelmatige herhaling, wordt aanbevolen op bijzonder zonnige dagen. Het is ook zo dat de zonnestralen van de sneeuw zullen reflecteren en de onderkant van uw neus kan verbranden. Laat geen huid onbeschermd.

Nekwarmer

Als het op de hellingen winderig wordt, is een goede nekwarmer belangrijk om extra bescherming tegen de kou te bieden. 'Buffs' zijn waarschijnlijk het meest herkenbaar omdat u ze over uw hoofd kunt trekken om uw gezicht warm te houden.

Handschoenen

Waterdichte handschoenen of wanten zijn noodzakelijk als het gaat om het warm houden van uw handen op de pistes.

Skisokken

Het is belangrijk om comfortabele en warme ski-sokken in uw schoenen te hebben. Uw sokken moeten lang zijn, zodat ze niet in de schoen eindigen en ze moeten goed passen. Het is ook belangrijk om niet meerdere lagen sokken te dragen, dit zal uw controle over de ski's verminderen.

Andere nuttige items

Lippenbalsem

Het gebruik van lippenbalsem op de berg heeft twee voordelen. Ten eerste is het de meest effectieve manier om uw lippen te beschermen tegen de zon. Ten tweede zal lippenbalsem uw lippen beschermen tegen de droogte en van koude winden.

Powerbank

Met een powerbank op zakformaat is het mogelijk om de smartphone, tablet, Go Pro of andere elektronische apparaten op te laden terwijl u druk bezig bent met andere zaken. Zo is het mogelijk om de powerbank aan te sluiten op uw smartphone tijdens de skiles of skitocht. Een power-bank is echt een musthave voor de wintersporter!

Waterfles

Het is te gemakkelijk om te vergeten dat uw lichaam in feite al hard aan het werk is te midden van al het plezier, dus denk eraan om gehydrateerd te blijven.

Gezichtsmasker

Heel handig om uw gezicht te beschermen tegen de elementen. Houdt u lekker warm in de wind en extreme kou en beschermt uw gezicht tegen de zonnestralen op mooie blauwe dagen

Beschermende uitrusting

Gevorderde skiërs en snowboarders willen graag rugbeschermers dragen wanneer ze op hogere snelheden bewegen. Snowboarders kunnen polsbeschermers of een gevoerde broek gebruiken om blessures te voorkomen.

Handwarmers

Deze verwarmende pads zijn geweldig op de koude dagen. Als het echt koud is, kan het plaatsen van een 'handwarmer' dichter bij uw hart of kern nog effectiever zijn dan als u er een in uw handschoenen heeft. Tegenwoordig kunt u ook herbruikbare handwarmers kopen.

Go Pro

Deze handige camera's zijn perfect voor het vastleggen van uw wintervakantie. Met veel verschillende opties beschikbaar, kunt u beeldmateriaal en foto's vanuit verschillende hoeken bekijken.

Rugzak

Geweldig voor het dragen van uw zonnebrand, camera, warme lagen en andere extra uitrusting die u heeft. Wees voorzichtig met losse riemen bij het gebruik van een stoeltjeslift of een ander type lift.