Breng Kerstmis door in Zwitserland

Tijdens de eindejaarsfeesten kan het interessant zijn om nieuwe horizonten te verkennen. Heeft u er ooit aan gedacht om de kerstvakantie in Zwitserland door te brengen? Binnen een paar dagen heeft u de mogelijkheid om de kerstmarkten af ​​te speuren. Er werd gezegd dat de kerstman graag wandelt tussen de kraampjes van de ambachtslieden. U ontdekt ook de oudste stad van Zwitserland, verlicht met kleurrijke slingers, of de Alpen bedekt met een dikke laag sneeuw. Tijdens de kerstvakantie werd Zwitserland niet bezocht, maar werd het meegemaakt.

Kerstmis in Zwitserland: kom de kerstmarkten afstruinen

De kerstmarkten, van Genève tot Chur via Zürich, zijn een eeuwenoude gebeurtenis in Zwitserland. Terwijl we in Frankrijk gewend zijn om slechts één kerstmarkt per stad te zien, is dat er in Zwitserland soms wel één per wijk! Zo vindt u niet alleen de chalets met gastronomische specialiteiten, maar ook kerststallen ontworpen door de bewoners van elke wijk. Na een wandeling tussen de lokale ambachtslieden, kunt u een glühwein proeven, geserveerd met een vleugje kaneel. In deze tijd van het jaar zijn de steden van Zwitserland versierd met lichtjes en veranderen ze in gastvrije plekken. De kerstmarkt van Basel is vooral beroemd om zijn muzikale tradities, met concerten overdag en 's avonds, maar ook om zijn doorlopende kunstexposities. U zult geen kruispunt vinden zonder een live band, waardoor de stad een feestplek werd. Kerst doorbrengen in Zwitserland verwarmt het hart.

Ontdek de Club Med Resorts in Zwitserland

Breng kerst door in de stad Chur

Eén van de mooiste plekken in Zwitserland om met Kerstmis te bezoeken, is de stad Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden. Gelegen in het oosten van het land, op een steenworp afstand van Oostenrijk, nestelt het zich tussen met sneeuw bedekte bergen aan de onderkant van de vallei van Graubünden. Naast de twee beroemde kerstmarkten biedt het de rust van een klein bergstadje met de schoonheid van de perfecte vakantiebestemming. Het is zetel van een bisdom en heeft een bijna volledig autovrij stadscentrum dat werd gedomineerd door de gotische kathedraal. De Christ Child Christmas Market draait om deze kathedraal en geeft de stad een tijdloze sfeer. In dit kleine stadje in Zwitserland is Kerstmis vooral een gastronomische ontdekking. Graubünden vlees of raclettes worden herontdekt in het hart van de Alpen. Voor een buitengewone ervaring bieden de spa's van de stad een paar buitensessies aan, zelfs in de winter! Ontdek ook de stad Genève.

Wist u dat?

De stad Chur is officieel de oudste stad van Zwitserland! Tijdens archeologische opgravingen zijn er in La Capitale in het kanton Graubünden overblijfselen gevonden van nederzettingen uit het neolithicum. De eerste menselijke sedentaire nederzettingen zijn daarom meer dan 5.000 jaar oud in deze regio van de Alpen.

Zwitserland tijdens Kerstmis, ontdek het hart van de Alpen

Kerst kan in Zwitserland op grote hoogte worden doorgebracht, zoals in het skioord St. Moritz. Gedrapeerd in een witte jas vanaf november, ligt dit bergstadje op minder dan anderhalf uur van Chur. Naast het hebben van een eigen kerstmarkt, is St. Moritz ook een hotspot voor skiën. Op het programma staat onder andere sneeuwschoenwandelen, met uw partner of met uw gezin. Kerst vieren in Zwitserland stelt u in staat om zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn, des te meer als er sneeuw aanwezig is. Uitstapjes in de natuur zijn georganiseerd om een ​​zonsopgang op de top van de hellingen te zien of de dieren van de Graubündenvallei te ontmoeten. Een verblijf in Zwitserland tijdens Kerstmis is de perfecte gelegenheid om de ontdekking van nieuwe dingen te combineren met de eeuwenoude tradities van dit land. Uw kinderen kunnen de kerstman ontmoeten, die dol is op de sfeer van de kerstmarkten, terwijl u de lokale culinaire specialiteiten proeft. Tussen uitstapjes in de natuur en traditionele sferen, zal Kerstmis doorbrengen in Zwitserland u nieuw leven inblazen en u meenemen in een magische wereld.

Wist u dat?

Ook tijdens de kerstvakantie biedt Zwitserland adembenemende expedities. U kunt bijvoorbeeld onder begeleiding van een gespecialiseerde gids de grote gletsjers van de Graubündenvallei ontdekken. De Engadiner gletsjers, met de beroemde Morteratsch, zijn adembenemend als de zonnestralen er doorheen schijnen. Ze gaan in slechts enkele seconden van witte naar blauwachtige tinten!

dit vindt u wellicht ook leuk