Skiën met kinderen

Skiën met kinderen

Alles wat u moet weten om het hele gezin klaar te maken voor een skivakantie

Een wintersport met kinderen is een onvergetelijke ervaring. Ze leren nieuwe vaardigheden, sporten op een nieuwe en opwindende manier en het helpt hen vertrouwen te ontwikkelen als ze hun vaardigheden tijdens de vakantie zien toenemen.

Bekijk onze Ski Hub voor het kiezen van een familie skivakantie en uw volgende wintersport is gegarandeerd een succes met het hele gezin.

Wat te zoeken in gezinsvriendelijke skigebieden?

Babyhellingen en sneeuwtuinen

Er zijn genoeg skigebieden die geweldig zijn voor kinderen als ook voor volwassenen. De meeste gebieden bieden hellingen aan voor kleuters en sommige hebben ook sneeuwtuinen voor de allerkleinsten.

Ga dus opzoek naar gebieden met sneeuwtuinen en babyhellingen. Sneeuwtuinen zijn gebieden die speciaal zijn ontworpen om kleintjes (vanaf drie jaar oud) te helpen de basis in een veilige omgeving te leren en eraan te wennen om skischoenen en ski's te dragen. Ook worden er spelletjes gebruikt om het leren skiën nog leuker te maken.

Ski in en ski out Resorts

Zijn u kinderen al vaker op wintersport geweest en al iets meer ervaren? Kies dan een Resort met een goede selectie blauwe en groene pistes. Het is ook een goed idee om te kijken naar Resorts waar je via blauwe of groene pistes in en uit kunt skiën. Het is veel gemakkelijker voor de kinderen om naar de deur van het Resort te skiën in plaats van met materiaal rond te moeten lopen of op een shuttlebus te moeten wachten. La Plagne (Frankrijk) heeft een fenomenaal bereik van brede, zachte hellingen die ideaal zijn voor de al iets meer ervaren skiërs.

Wat neemt u mee op wintersport?

Materiaal voor kinderen

Voor uw kinderen is het vaak beter materiaal te huren in plaats van te kopen. Kinderen groeien snel, wat er vorig seizoen nog paste, of zelfs een paar weken geleden nog, past waarschijnlijk op het moment van uw vakantie niet meer. Het is beter om niet elke ochtend en avond een trektocht te maken om de spullen op te halen of af te zetten, vooral met kinderen. Als u materiaal van Club Med huurt, wordt deze in veilige kluisjes bewaard in de skiserviceruimte van uw Resort.

Raadpleeg onze uitgebreide checklist voor een lijst met alle essentiële items die u tijdens uw skivakantie mee kunt nemen.

Goede, familievriendelijke skigebieden

Goede balans tussen skitijd en entertainment buiten de piste

Hoewel het belangrijk is om een Resort te kiezen dat het juiste niveau van skiën voor het hele gezin biedt, is het ook belangrijk om een Resort te vinden met het juiste soort entertainment voor het gezin. Dit kunnen speciale restaurants zijn voor de kinderen of kinderclubs met verschillende activiteiten. Les Trois Vallees in Frankrijk staat er bijvoorbeeld om bekend om de talloze activiteiten, terwijl de Italiaanse Resorts meer bekend staan om het speciale eten voor kinderen. Wie wilt er geen pizza en pasta na een dag skiën?