U gaat naar Italië voor de volgende vakantie. Maar wat is er allemaal te doen?

Italië biedt een hoop verrassingen. Voor wintersporters en bergbeklimmers is Noord-Italië ideaal. Geeft u de voorkeur aan de stad en haar culturele rijkdom? Bezoek Milaan! Wilt u een beetje van beide? Dan is Sicilië perfect.

ACTIVITEITEN IN ITALIË: WINTERSPORTEN

Als u van de bergen houdt, zal Italië u bevallen. De regio Piemonte verwelkomt u in een prachtige omgeving. Het skigebied Pragelato Sestriere heeft 6 skiliften die met elkaar zijn verbonden en 50 km pistes tussen 1.535 en 2.700 meter. Of u nu een beginner of gevorderde skiër bent, van de afdalingen zult u genieten.

Als u liever gaat langlaufen, is er een brede keuze routes in het hart van de fascinerende landschappen in het natuurpark Troncea Valley. U kunt er ook wandelen, mountainbiken of sneeuwschoenwandelen.

Cervinia, aan de voet van de Matterhorn, stijgt tot meer dan 2.000 meter. Waar u van de zonnige hellingen van Valle d'Aosta kan genieten terwijl u de zuivere berglucht inademt. Op een hoogte van 4.478 meter waakt Matterhorn over u terwijl u geniet van optimale omstandigheden om te skiën of snowboarden.

Ga tijdens uw vakantie naar naar Aosta, genesteld in de vallei, of naar Bard om het fort uit de elfde eeuw te bewonderen. Het is ook een van de mooiste dorpen van Italië.

SKIGEBIEDEN ITALIË

Geniet van de hellingen in de Italiaanse Alpen bij onze all-inclusive Resorts!

WAT TE ZIEN IN ITALIË: SICILIË, DE ITALIAANSE PAREL

Sicilië is de parel van Italië, het zit vol met ongelooflijke rijkdommen. Beginnend met Palermo, de hoofdstad. Met veel monumenten en historische bezienswaardigheden, is het een stad die absoluut bezocht moet worden. De geschiedenis gaat terug tot de oudheid, maar Palermo heeft in de loop van de tijd veel verschillende culturen ondergaan: Arabisch, Normandisch, Byzantijns, Frans, Spaans. De stad biedt talloze verrassingen: weelderige paleizen, brede zonnige pleinen en smalle straatjes. Palermo heeft vele paleizen en kerken, met zeer verschillende stijlen.

Natuurlijk is het onmogelijk om naar Sicilië te gaan zonder de Etna te zien. Met een hoogte van 3.330 meter kijkt deze 500.000 jaar oude vulkaan uit over Sicilië en werd zij beschouwd als de meest actieve in Europa: meer dan honderd uitbarstingen in de 20e eeuw! Omdat het een rustige vulkaan is, zijn de uitbarstingen niet explosief en is het heel goed mogelijk om op de hellingen te klimmen.

U weet nu dat er van alles te doen is in Italië. Geniet van de bergen voor wintersport, bezoek de stad Milaan en haar historische rijkdom, wandel op Sicilië en klim naar de top van een vulkaan.

ONTDEK SICILIË MET DE FAMILIE

Ontdek Sicilië bij onze all-inclusive Resorts!

Cefalù
Cefalù
met vlucht
Luxe productlijn

Cefalù

Italië

MILAAN: DE GESCHIEDENIS EN CULTUUR VAN ITALIË

Als u geschiedenis en cultuur interessanter vindt dan wintersport, bezoek dan Milaan. Deze Noord-Italiaanse stad heeft de mooiste schatten. Begin met de must-see: de Kathedraal van Milaan. Hét symbool van de stad. Gelegen aan het Piazza del Duomo, begon de bouw ervan in 1386, pas meer dan 500 jaar later werd kathedraal voltooid in opdracht van Napoleon Bonaparte. Het is de op twee na grootste kathedraal ter wereld.

Een andere must in Milaan, vooral als u van opera houdt, is La Scala. Het is een van de meest prestigieuze locaties in Italië: er zijn geweldige werken gemaakt, zoals Othello van Verdi en Maria Callas. Laat de indrukken van het kasteel Sforza in het hart van de stad over u heenkomen en geniet. Het kasteel dateert uit 1358 en had als ooit als doel om de stad te beschermen tegen de rivaal Venetië. Het herbergt nu vele musea met talloze genres: oude kunst, prehistorie, decoratieve kunst, muziekinstrumenten, meubels etc.

Milaan staat ook bekend als de hoofdstad van mode en design. De winkels van geweldige Italiaanse ontwerpers zoals Versace en Gucci wachten op u. De Vittorio Emanuele II Gallery, bijgenaamd The Milan Salon, werd beschouwd als een van de mooiste in Europa.

Na deze bezoeken kunt u ontspannen in Sempione Park, de groene long van de stad. U kunt met name de Arc de Triomphe van Milaan bewonderen, de Arco della Pace, een eerbetoon aan de vrede. Maar ook een bezoek aan het aquarium van Milaan is interessant. Dicht bij Milaan bieden het **Comomeer **en het Lago Maggiore u een leuke excursie.

Leonardo da Vinci in Milaan

Het kasteel Sforza was de thuisbasis van de renaissanceworkshops van Leonardo da Vinci. De kerk van Santa Maria delle Grazie herbergt een van de meesterwerken van Leonardo da Vinci: het schilderij van het laatste avondmaal. Hij zou het in de refter van het klooster van de kerk hebben geschilderd. Eindelijk is een museum volledig aan hem gewijd: het Museum van Wetenschappen en Technieken 'Leonardo da Vinci'. Het vertoont meer dan dertig modellen van de uitvindingen van deze genie.

ook interessant