Sicilië

Voor ons Resorts op Sicilië vragen wij iedereen ouder dan 12 jaar om:

 • Een bewijs van een volledige vaccinatie tegen Covid-19(1)
 • of het resultaat van een negatieve RT-PCR (nasofaryngeale- of speekseltest) of antigeen Covid-19-test, gedaan binnen 72 uur voor uw aankomst(2)
 • of het resultaat van een positieve RT-PCR-test die het herstel van COVID-19 bevestigt, met een datum langer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden.

Mocht u niet aan deze vereisten voldoen, dan wordt de toegang tot ons Resort geweigerd als mede aan de betrokkene:

 • de begeleidende voogd als de persoon minderjarig is
 • de begeleidende minderjarigen indien de betrokkene meerderjarig is

(1) 1 of 2 inentingen, afhankelijk van het aantal doses dat voor het vaccin vereist is.
(2) Geldige antigeentests zijn tests die SARS-CoV-2-eiwit N detecteren.

Reizen naar Sicilië, kleurcode: groen
U kunt naar Italië reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat - DCC) als: U bij aankomst een Digital Passenger Locator Form kunt laten zien, en; U 14 dagen of langer geleden volledig bent gevaccineerd, of; Uw negatieve PCR-test of antigeentest niet ouder is dan 48 uur, of; Uw herstelbewijs niet ouder is dan 6 maanden. U hoeft dan niet in quarantaine. Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven niet getest te worden. Update Sicilië: bij aankomst op Siciliaanse luchthavens wordt een PCR-test van -48 uur gevraagd aan alle passagiers van 6 jaar en ouder die aankomen uit Spanje, Portugal, Malta, Frankrijk, Griekenland, Nederland of die in de afgelopen 14 dagen in een van deze landen, ook al hebben ze de groene pas en zijn ze volledig ingeënt (maatregel tot 1 september 2021).

Het DCC (Digitaal Corona Certificaat) is te verkrijgen via de CoronaCheck-app. Ga naar https://coronacheck.nl/nl/ voor uw coronabewijs.

UPDATE: per vrijdag 6 augustus zal door de Italiaanse autoriteiten een groene pas (= sanitaire pas) vereist zijn om toegang te krijgen tot verschillende plaatsen in Italië (zoals overdekte restaurants, musea, bioscopen, theaters, sportscholen, zwembaden,...). Aangezien het om veel plaatsen in onze Resorts gaat, zal het worden toegepast om Cefalù en Kamarina binnen te komen. Deze groene pas is vereist voor alle GM vanaf 12 jaar en ze moeten een van de volgende documenten tonen:

 • Europese Sanitairpas
 • Italiaanse groene pas
 • Vaccinatiebewijs: alleen de dosis is voldoende (het vaccin moet door de EU worden erkend)
 • PCR- of antigeen-negatieve test gedaan in minder dan 48 uur
 • Bewijs van Covid-19 herstel van meer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden

Deze pas wordt alleen gevraagd bij aankomst en niet elke keer dat u terugkomt in het Resort. Maar als u wil deelnemen aan een excursie of een plaats wil bezoeken die deze pas vereist ​​(bijvoorbeeld musea), heeft u daarvoor een geldige pas nodig.

Houd er rekening mee dat dit niets verandert aan de regels en beperkingen om het land binnen te komen, het is alleen voor toegang tot onze Italiaanse resorts.

Maatregelen op Sicilië
Kijk voor een actueel en volledig overzicht van maatregelen op Sicilië en per gemeente op de officiële website van de Italiaanse regering. Volgens onze informatie geldt er op dit moment:

 • Een mondkapjesplicht in gesloten ruimtes inclusief het openbaar vervoer.
 • U hoeft niet in quarantaine mits u alle inreismaatregelen respecteert.
 • Social distancing afstand: 2 meter

Terugkomst naar Nederland
U hoeft geen coronabewijs te laten zien. U hoeft niet in quarantaine. Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als u gevaccineerd bent.

Let op: Deze genoemde maatregelen veranderen geregeld. Wij raden u dan ook aan om dit na te gaan op www.nederlandwereldwijd.nl op https://www.traveldoc.aero/, op de website van reopen Europa of om contact op te nemen met ons op 0900 20 20 306 of infonl@clubmed.com

Zin in een reis naar Sicilië? Het eiland Sicilië, een autonome Italiaanse regio, heeft een weergaloze schoonheid en biedt een gevarieerde mix van zee, bergen en vulkanen. Sicilië heeft haar eigen identiteit ontwikkeld en heeft een rijk cultureel patrimonium, met archeologische plaatsen en Romaanse kunsten. Voor uw vakantie op Sicilië stelt Club Med u voor om de bestemming Kamarina te ontdekken. Dit Resort bestaat uit typische bungalows en een elegant hotel waar u uw vakantie kunt doorbrengen met een perfect evenwicht tussen ontspanning, sportactiviteiten en culturele uitstapjes; De Club Med-ervaring beleven, dat is de eenvoud van all-in vakantie combineren met de standing van luxe.

Waar te verblijven? 3 Resorts om de charmes van Sicilië te ontdekken

Cefalù
Cefalù
Met vlucht

CEFALÙ, HET EERSTE RESORT 5§ IN EUROPA

De heropening van een mythe

In de zomer van 2018 heropende het legendarische Club Med Cefalù: het eerste 5 Trident-resort in Europa.
Trakteer uzelf op een all-inclusive vakantie op Sicilië in de Italiaanse zon en ontdek de vele voordelen van Cefalù: culturele ontdekkingen, Siciliaanse gastronomie, welzijn en kennismaking met verschillende sportactiviteiten staan op het programma van deze topervaring.

ONTDEK HET NIEUWE RESORT CEFALÙ 5§

Geschiedenis en legendes... u vindt het allemaal tijdens uw vakantie naar Sicilië

Maar Sicilië is meer dan een openluchtmuseum. Onder de mediterrane zon is hier geschiedenis geschreven.

Meer weten?

Club Med biedt ook verschillende cruises aan boord van de Club Med 2 naar Sicilië. Als u dat wenst, kunt u uw cruise mixen met een all-inclusive vakantie in de Resorts Kamarina of Cefalù.