Sicilië, land van geschiedenis en legendes...

Alles komt aan bod in het verhaal van uw vakantie op Sicilië. Sicilië is meer dan een openluchtmuseum, het is een land van karakter waar elke dag onder de mediterrane zon geschiedenis werd geschreven.

Waar te verblijven? Breng een all-inclusive vakantie door in Club Med:

Te ontdekken in de buurt van onze Resorts op Sicilië:

Een vakantie vol ontdekkingen en antieke schatten op Sicilië

Begin uw avontuur in het schitterende Palermo. De grootste stad van het eiland is getekend door de Griekse, Romeinse en Normandische veroveringen. Bezoek het Paleis van de Normandiërs dat een van de mooiste voorbeelden van de Arabisch-Normandische architectuur is. Ontdek tijdens uw vakantie naar Sicilië het antieke gezicht van het eiland en bezoek de Romeinse villa Casale. Deze plek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om de mozaïeken en het opvallend goede onderhoud. Een andere schat: Syracuse en het eiland Ortygia. Op een uur en 45 minuten van het resort Club Med Kamarina mengen de antieke Griekse invloeden van het theater, het barok van de kerken en de charme van de pittoreske straatjes zich. Een samenvatting van de Siciliaanse cultuur als u een uitstapje maakt vanaf een cruise met de Club Med 2.

ONTDEK CEFALU

Een eiland vol karakter en heerlijke gerechten

Uw ontdekking van Sicilië gaat per borden vol lekker eten.

  • Aan de westkust, in Cefalù, laat u verleiden door lokale specialiteiten. Bijt tijdens uw all-inclusive verblijf op Sicilië in een arancini, een gevulde rijstbal, of dineer met uitzicht op de kathedraal en geniet van inktvisspaghetti.
  • Begeleid uw gerechten met een Nero d'Avola, rode wijn van de hellingen van de Etna.
  • In Catania, aan de voet van de vulkaan, vervolgt u uw verblijf op Sicilië met een gastronomische wandeling naar de vismarkt. Lokale vissers verkopen hun vangst daar met een scherts die een commedia dell'arte waardig is.
ONTDEK OOK DE MUST-SEES VOOR EEN FAMILIEVAKANTIE

Tussen de eilanden en vulkanen komt u niets tekort tijdens uw vakantie naar Sicilië

Sicilië is een hoogwaardige badplaats aan de Middellandse Zee. Maak tijdens uw vakantie naar Sicilië een uitstapje naar Cefalù: op het strand heeft u een prachtig uitzicht over het dorp. Voor wat meer sensatie gaat u op twee uur van het resort Club Med Kamarina naar de maanachtige hellingen van de Etna waar warme gassen ontsnappen uit de talrijke kegels en kraters. De Stromboli is ook nog actief en biedt een paradijselijk decor met de Eolische eilanden en het strand van Forgia Vecchia op de achtergrond. Dat is ook Sicilië: de kunst van het ontspannen.

ONTDEK KAMARINA

Wist u dat?

Club Med biedt ook verschillende cruises aan aan boord van de zeilboot Club Med 2 met tussenstops op Sicilië. En als u wilt, kunt u uw cruise combineren met een all-inclusive verblijf in de resorts van Kamarina of Cefalù.