Wat zijn de beste skigebieden in Italië?

Net als Zwitserland of Frankrijk, is Italië een van de beste bestemmingen voor een skivakantie in het hart van de Alpen. De grootte van het skigebied, hoe hoog het ligt en of Resort geschikt voor families is, zijn allemaal criteria om rekening mee te houden. Ontdek welk Resort voor u het beste is om een all-inclusive skivakantie te beleven.

CERVINIA, EEN SKIVAKANTIE AAN DE VOET VAN MATTERHORN

Cervinia is een van de grootste Italiaanse skigebieden. Gelegen aan de voet van de Matterhorn in de Valle d'Aosta, stijgt deze enorme berg tot 4.000 meter boven de zeespiegel.

Het gebied is erg groot (362 km) en de sneeuwactiviteiten zijn gevarieerd: langlaufen, alpineskiën, ijskarten, paragliding of op stap met de sledehond (wandelingen met sneeuwhonden). Het kan allemaal! Voor kinderen vindt u in het resort een skischool en een prachtige ijsgrot die kan worden bezocht met de stoeltjeslift.

Als u bij de Matterhorn, met als bijnaam de Sneeuwkoningin, vakantie viert, vergeet dan niet om deze berg te bewandelen. Daar kijkt u uit over de berghellingen van Zwitserland, waar u ook het Zermatt-resort kunt zien.

De badplaats Cervinia bieden prachtige wandelingen waar u de, met sneeuw bedekte, Aosta-vallei kunt bewonderen. En voor de avontuurlijke skiërs: Cervinia heeft naast de vele hellingen het hoogste snowpark (stuntpark) van Europa!

Wist u dat..?

Met een hoogte van 4.478 meter de Matterhorn, gelegen in Zwitserland, een zeer speciale vorm van piramide heeft. De eerste volledige beklimming vond plaats in 1865. Het was de laatste top van meer dan 4000 meter die werd veroverd. Het is een van de meest gefotografeerde en bewonderde bergbeklimmingen, zowel aan de Italiaanse als aan de Zwitserse kant.

Geniet van de beste skigebieden in Italië met onze all-inclusive vakanties!

PRAGELATO, FAMILIEGEBIED MET MENSELIJKE OMVANG

Op zoek naar een skigebied in Italië, authentiek, niet te groot en geschikt voor gezinnen? Zet dan koers naar Pragelato, gelegen in de vallei van Troncea, in Piemonte. Dit resort is ideaal voor skivakanties met kinderen en biedt een klein gebied van 50 km skipistes, gelegen tussen 1500 en 2700 meter.

U zult weinig wachten bij de 6 stoeltjesliften in dit gebied: hier zijn het meestal vaste gasten die elk jaar terug komen. Pragelato is ideaal voor kinderen en beginners, maar ook om te genieten van de onbelaste pistes.

Het natuurpark van de Troncea-vallei verwelkomt elk jaar liefhebbers van wandelen en langlaufen, die kunnen genieten van de hellingen omgeven door prachtige landschappen. Het langlaufcircuit in Pragelato werd erkend als een van de moeilijkste in Europa en biedt circuits van 2, 5 of 10 km.

Kortom, Pragelato is een skigebied in Italië in het hart van de Alpen, perfect voor een skivakantie in een gezellig dorp, maar ook met prachtige skipistes en langlaufcircuits.

ONTDEK PRAGELATO

SAN MARTINO DI CASTROZZA, IN HET HART VAN DE DOLOMIETEN

San Martino di Castrozza is een Italiaans skigebied in de Trentino-vallei. De hoogte ligt tussen de 1.300 en 2.300 meter en biedt een skigebied van 60 km. De meeste pistes zijn uitgerust met sneeuwkanonnen. San Martino di Castrozza werd omgeven door de prachtige bergtoppen van Pala en is een klein dorp met een uitzonderlijke locatie.

Bekend om haar warme klimaat, biedt het prachtige ski- en wandelpaden voor volwassenen en kinderen, waarvan de helft geschikt is voor beginners.

Mis de culinaire specialiteiten die worden aangeboden in de dorpsrestaurants niet. Deze zijn typisch voor de Italiaanse Dolomieten, een regio in de oostelijke Alpen.

Onder de 240 skigebieden in Italië vallen Pragelato, San Martino di Castrozza en Cervinia op. Deze bestemmingen met een uitstekende reputatie bieden bezoekers een adembenemend uitzicht op de Alpen en een idyllische omgeving voor bergliefhebbers.

ook interessant