Zet koers naar Sicilië om de mooiste bestemmingen in Italië te ontdekken!

Een land van geschiedenis en weelderige landschappen, Sicilië is een eiland met een breed scala aan bezienswaardigheden. Van de schatten in het binnenland tot de pittoreske steden, hellingen van de Etna en de hemelse stranden. Bereid u voor op een vakantie vol kleurrijke ontdekkingen.

STEDELIJKE GEBIEDEN, TUSSEN PALERMO EN CATANIA

Palermo is een mooie stad om het beeld van Sicilië vast te leggen. Arabisch, Normandisch, Byzantijns maar ook Frans en Spaans, de belangrijkste stad van het eiland geeft een perfecte illustratie van deze verschillende invloeden.

Maak tijdens uw wandelingen in de zonnige straten een omweg naar het Palais des Normands. Dit was een fort voordat de moslim emirs en de Normandische koningen werden verwelkomd. Binnen biedt de vergulde Palatijnse kapel een adembenemend schouwspel. Door naar Piazza Bellini. Gevuld met majestueuze kerken en kleine cafés en biedt het u de perfecte setting voor een échte Siciliaanse vakantie.

Catania is de op een na grootste stad van het eiland en ligt tussen de Etna en de Ionische Zee. Het kasteel van Ursino, de kathedraal van Sant'Agata en het amfitheater zijn onmisbare monumenten en moeten worden ontdekt tijdens uw uitstapje in de stad. Ook kunt u genieten van Siciliaanse culinaire specialiteiten.

Neem plaats op het terras van Il Borgo di Frederico om te genieten van "pasta alla Norma" met smakelijke aubergines en verse ricotta of "ricci", voor liefhebbers van zee-egels. Voor thee bent u bij de Ernesto-winkel op het juiste adres. Deze plek combineert de beste ijsaroma's en heerlijke gebakjes, zoals de essentiële cannoli.

Bezoek de mooiste plekken in Italië bij Club Med

WANDELEN OP DE HELLINGEN VAN DE ETNA OF NAAR DE TEMPELVALLEI

De Etna, de trots van de buurt rondom Catania, is een trekpleister van Sicilië. Deze actieve vulkaan is de hoogste van Europa. Als u op zoek bent naar een plaats in Italië om te wandelen in unieke landschappen, heeft u de ideale bestemming gevonden.

De wandeling begint tussen de sinaasappel- en citroenvelden en naarmate u hoger komt, maken ze plaats voor een steeneikenbos gemengd met olijf-, amandel- en pistachebomen. Hogerop zal de vegetatie zeldzamer of zelfs niet bestand zijn tegen het lage zuurstofgehalte en plaatsmaken voor een maanlandschap dat soms zelfs fumarolen toont.

Sicilië is ook de ideale bestemming in Italië om heen te gaan voor de archeologische rijkdommen. De stad Agrigento werd in de 6e eeuw gesticht door de Grieken en herbergt een UNESCO-werelderfgoed: de Vallei van de Tempels.

Met een uitzicht op de Middellandse Zee bieden de overblijfselen van de stralende stad Akragas een grandioos panorama. De tempels van Hercules en Hera zijn hoogtepunten van uw bezoek, het kijkt uit op de Tempel van Concord dat u de uitzonderlijke schoonheid van dit uitzicht zal tonen. De imposante zuilen die prachtig bewaard zijn gebleven is een uniek gezicht dat u altijd bij zal blijven.

CEFALÚ, DE MIDDENWEG TUSSEN GESCHIEDENIS EN ONTSPANNING

Cefalú, gelegen onder een rotsachtig gebergte, is één van de badplaatsen van het eiland en de beste bestemming in Italië om de Siciliaanse zoetheid te ontdekken.

Terwijl u door de straten wandelt, ontdekt u een architectuur met meerdere invloeden. De kathedraal van de stad en haar ligging bieden een perfect voorbeeld.

Aan de voet van de oude stad kunt u op het halvemaanvormige strand zwemmen in het warme water van de Tyrreense Zee. Verder naar het westen zullen de stranden van Mazzaforno en Settefrati een ander karakter hebben dat u ook ontspannende momenten biedt.

Steden met een kosmopolitische geschiedenis, hemelse stranden in Cefalú, een indrukwekkende vulkaan en een prachtige archeologische vindplaats: Sicilië is dé bestemming in Italië om de vele gezichten van dit land te verkennen. Meer dan een reis, uw vakantie op Sicilië biedt u een ervaring die al uw zintuigen zal prikkelen.

Een stad in het hart van een regionaal park

Het regionale natuurpark Madonie is een bergachtig gebied waarvan Cefalú deel uitmaakt. Aan het begin van de bochtige wegen, is het bij Castelbuono tijd voor een heerlijke lunch op het Margherita-plein, een ervaring in een schilderachtige omgeving.

ook interessant