Ontdek wanneer u het beste naar Indonesië kunt gaan voor een idyllische vakantie!

Vulkanen, een uitzonderlijke zeebodem, witte zandstranden, wateractiviteiten, de eilanden van Indonesië hebben veel te bieden voor een ​​idyllische vakantie ver weg. Tijdens welk seizoen geniet u het beste van het klimaat in Indonesië?

DE BELANGRIJKSTE SEIZOENEN IN INDONESIË

Gelegen in de buurt van de evenaar ervaart Indonesië een ** heet en tropisch klimaat**. Twee seizoenen zijn onmisbaar in Indonesië: het ** regenseizoen ** en het ** droge seizoen**.

Het ** regenseizoen ** loopt ** van november tot april ** en er is kans op meer vochtigheid in december en januari. De ** hitte ** bereikt pieken en de ** vochtigheid ** kan moeilijk te verdragen zijn. De ** neerslag ** is hoger tijdens dit seizoen, maar u kunt alsnog erg genieten van uw vakantie in Indonesië tijdens deze periode.

Het ** droge seizoen ** is ** van mei tot oktober**. Dit is de ** beste tijd ** om naar Indonesië te gaan en de moesson te vermijden. Het klimaat is zeer aangenaam, de temperaturen zijn mild (rond de 24°C) en neerslag is schaars. Een ** ideale sfeer ** om te genieten van de ** paradijsstranden ** van het land. Als u de keuze heeft om buiten de zomervakantie te vertrekken, kies dan voor het ** laagseizoen**. Plan een vertrek in mei of september, twee ideale periodes om te genieten van Indonesië buiten de drukte en van een ** bijzonder mild en zonnig klimaat**!

Onze excursies in Indonesië

WANNEER NAAR INDONESIË OM TE GENIETEN VAN WATERACTIVITEITEN?

Indonesië staat bekend om zijn ** uitzonderlijke zeebodem ** en waterfauna met ** meer dan 3.000 vissoorten**: een paradijs voor liefhebbers van ** duiken ** en ** snorkelen**.

Duik met de fantastische ** mantaroggen**, zoek naar de beroemde ** mola mola vis ** op Bali en zwem met de ** kleine rifhaaien ** in de fantastische wateren van Indonesië. Het is mogelijk om het hele jaar door te duiken in de Indonesische archipel. Omdat het enorm is, variëren de klimatologische omstandigheden van regio tot regio. Informeer hiernaar voor uw vertrek en vermijd het regenseizoen, omdat het zicht niet uitstekend is. Geef de voorkeur aan het ** droge seizoen ** voor ** betere duikomstandigheden**, ongeacht uw niveau!

Is surfen meer uw passie? Kies uw verblijfsdata in ** de zomer ** om te profiteren van de ** beste surfomstandigheden**. Liever buiten de zomer op vakantie? Geen zorgen, de golven in Indonesië zijn het hele jaar geschikt om te kunnen surfen!

Wist u dat...

Voor liefhebbers van onderwaterfotografie het eiland Sulawesi een echte tuin van Eden is? De prachtige koraalriffen onthullen de natuurlijke schatten van Indonesië.

Onze Resorts in Indonesië

WAT IS DE BESTE PERIODE OM WANDELINGEN TE MAKEN IN INDONESIË?

** Gevarieerde reliëfs, groene bergen en vulkanen**, de Indonesische archipel is zeer geschikt als u van wandelen houdt. De ** ruige paden ** van het land zijn een ** paradijs voor wandelaars ** die hun geluk zullen vinden op veel eilanden in de archipel.

Om in Indonesië te gaan wandelen, is het beter om daarheen te gaan tijdens het ** droge seizoen**. De paden zijn beter te bewandelen en het is mogelijk om lange beklimmingen naar vulkanen en hoge toppen te maken.

Klim naar de top van ** Baturberg op Bali ** of naar de top van de ** Bromovulkaan op Java**, een van de mooiste vulkanen in Indonesië! Wandel urenlang door de rijstvelden, in het hart van een ** uitzonderlijke en weelderige natuur**, om de bewoners van de archipel te ontmoeten. De mogelijkheden voor ** wandelen in Indonesië ** zijn eindeloos. Tussen vulkanen, rijstvelden, tropisch bos of aan zee, is Indonesië de ** ideale bestemming ** voor actieve vakanties aan de andere kant van de wereld!

U kunt ook adembenemende natuur verkennen, zoals ** ten noorden van Bintan**, waar de oevers van de ** Sungei Sebung-rivier ** de thuisbasis zijn van een ** mangrove bevolkt door apen, otters, ijsvogels en vuurvliegjes ** die schitteren in de schemering. Bezoek een ​​bijzondere locatie, namelijk de ** Garun Pasir Busung-woestijn**. De witte duinen verbergen ** Lake Telaga Biru**, het heldere water vormt een opvallend contrast met het maanlandschap.

In het hart van het schiereiland Bukit biedt het ** Garuda Vishnu Kencana Cultureel Park ** u een reis door de Indonesische cultuur. Na het bewonderen van het indrukwekkende ** standbeeld van de god Vishnu ** (120 meter hoog en 64 meter breed) op Garuda, kunt u dit park op uw gemak verkennen, ** van traditionele dans** tot tentoonstellingen en conferenties.

Profiteer tijdens het droge seizoen van het tropische klimaat om een ​​paar wandelingen te maken in het ** weelderige bos van de archipel**. Van de vulkanische hellingen van de berg Agung tot de ** tempels en streekapen ** die zich verbergen in het ** Ubud-bos**: elke excursie in deze prachtige en ongerepte natuur is een hoogtepunt van uw reis.

Wist u dat...

Er alleen al op het eiland Java 17 actieve vulkanen zijn? Er is zelfs de meest actieve vulkaan in Indonesië, de Merapi, die sinds het jaar 1000 80 keer is uitgebarsten! De Merapi stijgt tot meer dan 2.900 meter; de beklimming is moeilijk, maar eenmaal aan de top werd u beloond met het uitzonderlijke uitzicht op de vallei. Een unieke excursie tijdens uw vakantie in Indonesië.

WANNEER NAAR INDONESIË OM TE GENIETEN VAN DE STRANDEN?

** Zuid-Indonesië ** is een regio met een tropisch klimaat. Van ** april tot oktober ** is het ** toeristische seizoen ** in volle gang. Op het eiland Bali, evenals op de oostelijke eilanden Lombok of Suma, is de gemiddelde temperatuur tijdens deze periode in het land en water 27°C. Tijdens deze periode geniet u optimaal van de ** fijne zandstranden ** in Indonesië.

In Jimbaran kunt u ontspannen in de ** kalme wateren ** die grenzen aan de kustlijn voordat u dineert in een van de ** restaurants aan zee ** met ** adembenemend uitzicht op de zonsondergang**.

** Bingin ** of ** Echo Beach ** zijn allemaal gastvrije havens die bevorderlijk zijn voor ontspanning. ** Wit, zwart of goudkleurig zand**, wateren variërend van cyaan tot smaragd: de stranden van Bali en Indonesië zullen u verrassen met hun diversiteit.

Waterblow, een ongewone verkoeling

Als de hitte te heet is, ga dan naar de Waterblow op Nusa Dua. Volg het pad naar een ponton aan het einde van de klif. Wanneer de golven aan de voet van de klif vastlopen, werd u besprenkelt door waterstralen. Een bijzondere verkoeling!

dit zal u ook interessant vinden...