Uw lichaam voorbereiden op een skivakantie

Uw lichaam voorbereiden op een skivakantie

Zes super ski-oefeningen om uw lichaam in vorm te krijgen en u te helpen het beste uit uw tijd op de hellingen te halen

Voor ervaren skiërs

Op de pistes dit jaar? Als het lang geleden is moet u waarschijnlijk weer even inkomen, vooral omdat u een aantal onbekende spieren moet gebruiken. Dus, hoe bereid u zich voor op een skivakantie en wat zijn de beste oefeningen om blessures te voorkomen wanneer u op de piste bent?

Ten eerste er is geen vervanging voor daadwerkelijk skiën. In heel Nederland zijn er veel overdekte hellingen waar u weer even kan oefenen, zoals Snowplanet Velsen en Snowworld Zoetermeer. Voor degenen onder jullie die al weten hoe te skiën, zou het een uitstekend idee zijn om weer in vorm te komen voordat u naar de bergen gaat. Zodat u bij aankomst direct de berg op kunt gaan.

Voor beginnende skiërs

Voor beginners is het voor uw reis mogelijk om alvast een keer te oefenen op een overdekte piste in Nederland. Dit kan het verschil zijn tussen een vakantie met veel vallen en opstaan en het begin van een veelbelovende sneeuwsportcarrière. Een les of twee in een sneeuwhal nemen, geeft u de kennis en het inzicht die u nodig heeft om de prachtige Alpen volledig te verkennen.

Skiën maakt gebruik van een unieke set spieren en het loont absoluut de moeite om hierop voorbereid te zijn. Hier zijn zes oefeningen om deze spieren alvast te verbeteren.

Cardio-, kracht- en flexibiliteitsoefeningen