Skiën voor beginners: Onze beste tips

Skiën voor beginners

Krijg alle informatie die u nodig heeft om u voor te bereiden op uw allereerste skivakantie

Als u net heeft geboekt of overweegt om uw eerste ski- of snowboardvakantie te boeken helpen wij u graag met wat tips voor beginners.

Probeer het eerst en ga naar de juiste plaats

Proef voor het eerst van de sneeuw

Voordat u naar de Alpen gaat, kunt u heel dicht bij huis skiën of snowboarden uitproberen. De overdekte hellingen in Nederland, bieden een uitstekende gelegenheid om uw passie voor wintersport te ontdekken. Met zowel uitrusting als lessen beschikbaar zijn deze indoor sneeuwhellingen een geweldig startpunt.

Goede plek voor kinderen & beginners

Alle skigebieden hebben ski- en snowboardhellingen voor beginners. Op deze manier zult u zich niet vervelen en kunt u genieten van veel verschillende groene en blauwe pistes. Als u kinderen op sleeptouw hebt, zorg er dan voor dat u een Resort kiest waar u in en uit uw accommodatie kunt skiën. Lange afstanden lopen in snowboots is soms best lastig, laat staan voor kinderen.

Goede plek voor beginners van alle leeftijden

De zusterresorts Les Deux Alpes en Alpe d'Huez staan beide bekend om hun uitstekende faciliteiten voor beginners, ongeacht hun leeftijd. Alpe d'Huez heeft een hoge dichtheid aan groene hellingen, waardoor beginners de kans hebben om op een grote verscheidenheid aan hellingen te skiën.

Les Deux Alpes is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Oudere kinderen kunnen van een skischans afglijden in een gigantische airbag.

Wees uitgerust

Bereid je voor op kou en nattigheid

Als het gaat om het inpakken van de juiste kleding, laat dan niets aan het toeval over. Onze checklist heeft een lijst met alles wat u nodig heeft, maar er zijn twee belangrijke dingen waar u zich op moet voorbereiden: kou en nattigheid.

Neem een comfortabel, warm en waterdicht ski-jack mee. Skihandschoenen zijn ook enorm belangrijk en zorgen er opnieuw voor dat deze warm, comfortabel en waterdicht zijn.

Uitrusting

Voordat u zelf een berg betreedt, is het noodzakelijk om de juiste materialen te hebben, vooral als een beginner. Leen geen ski's of een snowboard van iemand anders. Uw lengte, gewicht en bekwaamheid bepalen de uitrusting die u gebruikt, dus het is van essentieel belang dat u uitrusting gebruikt die goed is voor uw lengte en gewicht. Wij verhuren in alle Club Med Resorts materiaal van hoogwaardige kwaliteit.

Lees onze gids over maatvoering om uit te vinden wat de juiste manier is om ski's, snowboards en laarzen te meten, maar als u uw uitrusting bij ons huurt, zal ons toegewijde personeel in het Resort ervoor zorgen dat u van start gaat met de juiste uitrusting. Bij Club Med maken we gebruik van topmerken, zoals Rossignol, en wordt al het materiaal ingehuurd en opgeslagen in het Resort.

We raden beginners en kinderen (verplicht) ten zeerste aan om ook op de hellingen een helm te dragen.

Word fit

Bereid uw lichaam voor op uw skivakantie

Skiën is een stuk eenvoudiger als u in vorm bent. Bereid uw lichaam voor op een skivakantie door in de aanloop naar uw vakantie alvast in vorm te komen. Volg onze oefenhandleiding of bekijk online speciale trainingsvideo's. Skiën en snowboarden is erg leuk voor beginners, maar het is ook hard werken, dus fit worden maakt het veel gemakkelijker en helpt u om het meeste uit uw tijd op de piste te halen.

Fit worden voor uw vakantie zal ook helpen om blessures te voorkomen.

Neem deel aan onze lessen

Professionele instructeurs zorgen voor u

Als beginner heeft u hulp van een professional nodig om de basis te leren en gelukkig is de skischool opgenomen in een Club Med-vakantie. Online filmpjes bekijken kunnen u helpen voordat u er bent, maar er is geen alternatief om op een echte helling te staan, begeleid door een skileraar. Club Med ski- en snowboardscholen lopen van maandag tot vrijdag, beginnend om 9.00 uur, pauzeren voor de lunch en gaan dan 's middags weer op pad. De lessen zijn geschikt voor iedereen, van beginners tot experts, dus u kunt blijven leren terwijl uw vaardigheden verbeteren.

Als u een ouder bent die voor de eerste keer uw kinderen meeneemt, raden we u aan hen naar de skischool te laten gaan, zodat deze beginnen met het leren van gecertificeerde instructeurs. Onze internationaal gekwalificeerde ski- en snowboardleraren zullen uw kinderen een fantastische introductie geven in de sneeuwsport. Ze zullen snel een goede ski- of snowboardtechniek ontwikkelen in een veilige en leuke leeromgeving.