Weet u waar u moet zijn om de eindejaarsvakantie te leven? Hier zijn enkele ideeën!

Kerstmis werd overal in Frankrijk gevierd en is een traditioneel familiefeest. Beleef de eindejaarsfeesten in Frankrijk biedt talloze mogelijkheden: Parijs voor een glinsterende kerst, Elzas voor haar kerstmarkten of Provence voor een traditionele kerst...

EEN WITTE KERST

Wilt u een kerst in de bergen? Waarom niet met familie op vakantie gaan naar de Franse Alpen? Ontdek kerstmarkten waar u uw nieuwste cadeaus kunt kopen en de plaatsen in een magische sfeer kunt ontdekken. Kinderen zullen de kerstdecoraties, de kleine houten chalets en de glinsterende dennenboom kunnen bewonderen. Het is de ideale plek om Kerstmis met het gezin te vieren, lokale gerechten te ontdekken en te proeven en de tradities te ontdekken tijdens het wandelen in een magische sfeer.

De Franse Alpen bieden skigebieden geschikt voor het hele gezin. U kunt er skiën, sneeuwschoenwandelen, rodelen, hondensleeën en nog veel meer! Voor degenen die liever een welverdiende ontspanning na een dag op de pistes: laat u verwennen in de Spa.

De oorsprong van de kerstmarkten

Hoewel kerstmarkten zich sinds de jaren 90 in heel Frankrijk hebben verspreid, zijn gemeenten zonder deze zeldzaam, maar bestaan ze al sinds de 14e eeuw en komen ze uit Duitsland. In die tijd werden ze markten van St. Nicholas of "Klausenmärik" genoemd. Het was onder de invloed van het protestantisme in de 15e eeuw dat deze markten werden omgedoopt tot "Christkindlmarkt" (markt van het kind Jezus) om te vechten tegen de cultus van de heiligen. De kerstmarkt in Straatsburg dateert uit 1570, het is de eerste in Frankrijk en een van de oudste in Europa (die van Neurenberg is 1628).

Vier Kerstmis in de Vogezen of de Provence met onze all-inclusive verblijven!