
Wat maakt de Turkse gastronomie zo rijk en welke regionale invloeden spelen een rol?
Turkije is een ongelooflijke bestemming. Cultureel rijk, dit land zal je betoveren met zowel zijn natuur als zijn uitzonderlijke steden, met in de voorhoede de prachtige Istanbul, maar ook de hoofdstad Ankara. De rijkdom van het land komt ook tot uiting in zijn smaakvolle keuken, vol kruiden, die een van de meest gevarieerde ter wereld is.
Om de bijzonderheden van de Turkse keuken beter te begrijpen, is het belangrijk om naar het land zelf te kijken. Turkije is groot en heeft verschillende klimaten, waardoor de regionale keuken sterk verschilt. Bovendien ligt Turkije op het kruispunt van verschillende werelden: Europa, Azië en het Oosten. De Turkse keuken heeft invloeden van de Griekse, Libanese en Armeense keukens, waarmee het zelfs recepten deelt. De gastronomie van Turkije put uit deze diversiteit en is daardoor uniek!
In het westen van Turkije, aan de Egeïsche Zee, is de keuken Ottomaans. Visproducten worden hier dagelijks geconsumeerd, net als rijst. Ook aan de Zwarte Zee, aan de kust, staan zeevruchten centraal, net als witte bonen, kaas en de beroemde Turkse pizza, die opgerold gegeten wordt. In het zuiden van het land kun je genieten van kebabs, maar ook van de beroemde baklava.
Herontdek de kebabs
Hier bij ons is de kebab een sandwich met vlees en witte saus. In Turkije is het een assortiment van gegrild vlees, verrijkt met kruiden en verse kruiden.