Profiteer van Andalusië in mei bij Club Med.

Zodra de lente in het land is, kunt u in mei voluit van Andalusië genieten tijdens een all-inclusiveverblijf in het Club Med Resort Magna Marbella.

Vakantie in Spanje in mei, de ideale periode voor een verblijf in Andalusië

Zon, water en fun: dat is het programma van uw vakantie!

Het land van de zon is ook in het voorjaar niet gierig met mooi weer en zomerse temperaturen. Mei is zelfs een van de beste maanden voor een geslaagde vakantie onder de Spaanse zon. De gemiddelde temperatuur voor deze streek ligt in de namiddag tussen 20°C en 26°C en de kans op neerslag is zeer klein.

Nog beter nieuws? De temperatuur van het zeewater is in mei gemiddeld 18,6°C. Heerlijk om in de zee te gaan zwemmen! Toch nog een beetje te fris? Daar heeft het Club Med Resort Magna Marbella een oplossing voor met de vele (verwarmde) zwembaden!

 • Het kinderzwembad is speciaal gereserveerd voor uw kinderen in de Baby Club Med®, Petit Club Med® of Mini Club Med®. Hier beleven ze in een veilige omgeving veel pret in het water.
 • Het verwarmde binnenzwembad met zoet water van de Club Med Spa is toegankelijk voor iedereen.
 • Het indrukwekkende hoofdzwembad (buitenbad) van 900 m², met parasols, ligstoelen en douches.
 • De Zen Pool met zoet water, enkel voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar onder begeleiding.
 • Een waterpark met glijbanen, waterstralen en neveldouches voor jong en oud!

Even uitrusten vóór uw volgende duik in het water? Bestel dan een cocktail aan de bar Sierra Blanca, kies een ligstoel in de zon of in de schaduw en geniet volop van uw vakantie. Want alles is inbegrepen, dus onbezorgd plezier beleven ook!

Wat is er tijdens uw vakantie in mei te doen in Andalusië?

Andalusië is de streek van de bruisende ‘feria’s’, een traditie die u zeker niet mag missen!

Mei is bovendien dé periode bij uitstek voor talloze Andalusische festivals. De gedroomde gelegenheid om op uw eigen tempo de cultuur te ontdekken in de steden en dorpen rondom. Zet alvast een paar stevige schoenen klaar en neem uw agenda erbij; de vakantie werd zéér kleurrijk!

 • Cruces de Mayo (Córdoba): met dit “festival van de kruisen” werd de komst van de lente gevierd. Kruisbeelden worden met bloemen versierd en overal in de stad neergezet. Er is zelfs een wedstrijd aan verbonden die de mooiste creaties beloond. Doorkruis de stad en laat u onderdompelen in de geuren en kleuren van dit feest waarbij de bewoners uit volle borst zingen en urenlang dansen.
 • Feria de mayo (Córdoba). Corrida, dans, zang, volksfeesten op straat... Het hoort er allemaal bij! Denk eraan dat heel wat musea en winkels in de namiddag sluiten zodat alle personeelsleden de feria kunnen vieren.
 • Fiesta de los Patios (Córdoba): tijdens dit feest worden alle patio’s, terrassen en binnenplaatsen versierd met duizenden bloemen. Een wedstrijd bepaalt wie de mooiste patio heeft. Tijdens dit evenement kunt u binnenplaatsen bezoeken die anders gesloten zijn voor het publiek: bijvoorbeeld in private villa’s, maar ook op gebedsplaatsen zoals San Augustin, La Juderia, San Lorenzo en San Basilio. Deze traditie is zo beroemd dat ze door Unesco werd uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid.
 • San Fernando (Sevilla). Op 30 mei werd de patroonheilige van de stad gevierd in de kathedraal van Sevilla.

Tijdens uw bezoek aan Zuid-Spanje zult u ook in andere dorpjes en steden volop de feestsfeer kunnen voelen. Bovendien zijn de eeuwenlange tradities van bedevaarten en processies nog alom tegenwoordig!

Uitstapjes in Andalusië in mei

Ontdek al het moois wat Spanje te bieden heeft

 • Sevilla: Ontdek deze stad met rijk erfgoed. U kunt kiezen uit een selectie van hotels in Madrid en bovendien staat een privégids voor u klaar om u de mooiste plekjes van de stad te tonen. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de kathedraal en een wandeling door de buurt Santa Cruz. Profiteer van de vrije momenten om op uw eigen tempo de andere parels van de stad te ontdekken. Ook Córdoba is een optie, net zoals Jerez de la Frontera of Cadix.
 • Madrid: Alle niet te missen plekjes in de Spaanse hoofdstad. Dankzij haar rijke geschiedenis heeft Madrid veel te bieden voor ieder type bezoeker. Bezoek een van de vele musea, flaneer door de traditionele en hippe buurten en woon een flamencoavond bij met professionele dansers en muzikanten. En dat zijn nog maar een paar van de vele activiteiten waaruit u kunt kiezen!

Het Club Med Resort Magna Marbella stelt ook excursies voor van een halve of hele dag. Selecteer een ervaring die u aanspreekt en reserveer rechtstreeks in het Resort. U hebt keuze uit bijvoorbeeld:

Andalusische geuren en kleuren met de jeep, waarbij u in een terreinwagen het achterland van Marbella en de uitzonderlijke natuur verkent. Inclusief degustatie van streekproducten en een bezoek aan een traditioneel dorpje.
Er was eens... Ojén Deze excursie naar het natuurreservaat van Ojén is de ideale gezinsuitstap. In deze dierenopvang staat natuurbescherming voorop, een interessante activiteit voor groot en klein!

Romantisch met twee, of gezellig met de kinderen? Welk reisgezelschap u ook kiest, uw all-inclusivevakantie in Andalusië in mei werd onvergetelijk dankzij Club Med!

Ook interessant voor u?