Uw lichaam voorbereiden op een skivakantie

Uw lichaam voorbereiden op een skivakantie

Zes super ski-oefeningen om uw lichaam in vorm te krijgen en u te helpen het beste uit uw tijd op de hellingen te halen

Voor ervaren skiërs

Op de pistes dit jaar? Als het lang geleden is moet u waarschijnlijk weer even inkomen, vooral omdat u een aantal onbekende spieren moet gebruiken. Dus, hoe bereid u zich voor op een skivakantie en wat zijn de beste oefeningen om blessures te voorkomen wanneer u op de piste bent?

Ten eerste er is geen vervanging voor daadwerkelijk skiën. In heel Nederland zijn er veel overdekte hellingen waar u weer even kan oefenen, zoals Snowplanet Velsen en Snowworld Zoetermeer. Voor degenen onder jullie die al weten hoe te skiën, zou het een uitstekend idee zijn om weer in vorm te komen voordat u naar de bergen gaat. Zodat u bij aankomst direct de berg op kunt gaan.

Voor beginnende skiërs

Voor beginners is het voor uw reis mogelijk om alvast een keer te oefenen op een overdekte piste in Nederland. Dit kan het verschil zijn tussen een vakantie met veel vallen en opstaan en het begin van een veelbelovende sneeuwsportcarrière. Een les of twee in een sneeuwhal nemen, geeft u de kennis en het inzicht die u nodig heeft om de prachtige Alpen volledig te verkennen.

Skiën maakt gebruik van een unieke set spieren en het loont absoluut de moeite om hierop voorbereid te zijn. Hier zijn zes oefeningen om deze spieren alvast te verbeteren.

Cardio-, kracht- en flexibiliteitsoefeningen

Een persoon met een gemiddeld gewicht zou ongeveer 476 calorieën gaan verbranden, dus werken aan cardio voor uw reis is geen slecht idee als u langer op de piste wilt blijven.

Jog, zwem of ren

Wat uw voorkeur ook is, werk aan uw cardio voordat u op skivakantie gaat, zodat uw conditie op peil is tijdens uw tijd op de piste.

U kunt bijvoorbeeld beginnen met Pilates of yoga-oefeningen, maar als u hiermee niet vertrouwd bent, richt u dan op oefeningen om uw skifitness te verbeteren.

Leg lifts

U kunt deze oefening vlak op uw rug doen.

 • Ga met uw rug plat op de grond liggen
 • Houd vervolgens uw linkerbeen zo recht mogelijk en til het zo hoog mogelijk op.
 • Tel tot 15 en laat het langzaam zakken.

Doe hetzelfde met uw rechterbeen en herhaal het dan.

Spider plank crunch

Ga voor deze crunch in de plankpositie, op uw handen (of ellebogen) en voeten met uw benen en rug recht.

 • Til uw rechterknie omhoog naar uw schouder, zover mogelijk, en weer terug.
 • Doe dan hetzelfde met uw linkerknie.
 • Doe elk been tien keer.

Squats

U kunt ook uw benen trainen en uw knieën voorbereiden op de skipositie. Squats kunnen helpen:

 • Ga staan met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar
 • Hurk dan, houd uw rug recht en kijk vooruit. Belangrijk om ervoor te zorgen dat uw knieën boven uw enkels zijn gepositioneerd. Als u uw voeten niet kunt zien, betekent dit dat uw knieën te ver naar voren zijn en u bent dan in de verkeerde positie.
 • Doe dit ongeveer 20 keer, of zo vaak als voor u goed voelt.

Om uw ski's recht te houden, heeft u zowel flexibiliteit als kracht nodig. Nogmaals, zowel yoga als Pilates zijn geweldig om uw flexibiliteit te verbeteren. Hier zijn twee eenvoudige oefeningen die u zou kunnen proberen.

Raak uw tenen aan

De meest bekende stretch die er is, maar voor een beetje extra, brengt u uw kin naar uw borst voordat u gaat strekken - zorg er gewoon voor dat u het langzaam aan doet.

Wervelkolom draai

 • Ga op de grond zitten met uw rug en uw benen recht.
 • Steek uw rechterbeen over uw linkerbeen en breng uw knie naar uw borst, zodat uw rechtervoet op de grond naast uw linkerknie ligt.
 • Draai uw bovenlichaam naar rechts, gebruik uw linkerarm om tegen uw opgetrokken been te duwen.
 • Houd tien seconden ingedrukt

Doe hetzelfde met uw linkerbeen.

Uw keuzes op het gebied van cookies op deze website

Door uw bezoek aan de Club Med-website voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw navigatie te personaliseren, uw ervaring te verbeteren en diensten en aanbiedingen op maat van uw interesses te bieden.

Meer weten?