Zes geweldige ski-apps

Zes geweldige ski-apps

Blijf op de hoogte met de beste mobiele piste-mappers, stat trackers en veiligheidsgidsen

Degenen onder ons die in de jaren negentig hebben geskied, zullen zich het assortiment dog-eared domain maps herinneren dat we in de zak van skipakken moesten dragen. En hoewel mode uit de jaren 90 opnieuw populair is op de hellingen, is de technologie gelukkig in dit decennium gebleven. Apps om uw skivakantie te helpen zijn nu overvloedig, dus we hebben u wat ruimte op uw iPhone of Android bespaard door onze instructeurs de beste van het beste te laten kiezen.

Maprika sluit aan op uw kaart-apps (Google Maps, enz.) En biedt u de mogelijkheid routekaarten van uw Resort rechtstreeks naar uw telefoon te downloaden, zodat u ze kunt openen, zelfs als u geen signaal hebt. De app stelt u ook in staat om de locatie van vrienden en familie op de berg te vinden, zodat u vervolgens ontmoetingspunten kunt opzetten, wat erg handig is voor het regelen van de lunchpauze.

Ontdek meer over Maprika

Deze zeer populaire app volgt uw hellingsprestaties, of u nu een skiër of een snowboarder bent. Trace Snow berekent alles, van vliegtijd tot verbrande calorieën. Als u het op de buitenkant van uw skikleding of zelfs op uw uitrusting monteert, kan het ook synchroniseren met uw GoPro om automatisch beelden van uw hellingssessie te uploaden.

Ontdek meer over Trace Snow

Deze uiterst batterij-efficiënte app doet de basis, maar doet het buitengewoon goed en dat alles zonder uw telefoon te laten leeglopen. Ski Tracks kunnen al uw prestatiestatistieken bijhouden en kunnen ook met een Apple Watch synchroniseren, zodat u uw voortgang in de gaten kunt houden zonder uw telefoon de berg op te hoeven halen.

Ontdek meer over Ski Tracks

Met deze app bent u ski-klaar met fysiotherapeut Neil Maclean-Martin. SkiFit, een gratis app, zit vol met acht minuten durende trainingsroutines die geschikt zijn voor elk niveau skiër en zijn ontworpen om u in piekconditie te hebben tegen de tijd dat u op de hellingen stapt.

Ontdek meer over SkiFit

Het klinkt misschien als een gids voor de beste fondues in Zwitserland, maar dit juweeltje is eigenlijk een van de meest gedetailleerde 3D-kaart-apps op de markt. De standaardversie is gratis, maar de premiumversie is zeker de kleine uitgave waard. De extra functies zijn hi-definition satellietbeelden van de hellingen, gradiënttoewijzing en crevasse- en lawinezoneswaarschuwingen.

Ontdek meer over Fatmap

Veel skidomeinen, zoals Whistler en Valmorel, ontwikkelen hun eigen apps om bezoekers te helpen hun weg te vinden, de beste restaurants, bars en winkels te vinden en alle andere activiteiten te verkennen. Zoek in de App Store of Google Store van tevoren om te zien of er een is voor uw bestemming of vraag een Club Med G.O. wanneer u aankomt.