Beleef onvergetelijke momenten in het zonnige Portugal

Deze vakantie naar Portugal? Door het coronavirus en alle coronamaatregelen ziet dit er misschien iets anders uit dan andere jaren. Club Med heeft vorig jaar bewezen dat een vakantie tijdens COVID-19 veilig en verantwoord kan. Wij hebben alle maatregelen geïmplementeerd en bovendien profiteert u van onze flexibele wijzigings- en annuleringsvoorwaarden. Houd voor alle up-to-date informatie de website van de Rijksoverheid > en onze FAQ > in de gaten. Zo bent u altijd op de hoogte van de lokale quarantainemaatregelen, mondkapjesplicht, testen, en vaccinaties.

Reizen naar Portugal
U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC, de digitale of papieren versie) naar Portugal reizen als:
U 14 dagen geleden of langer volledig gevaccineerd bent, of; U een bewijs van herstel kunt laten zien, of; Uw negatieve (NAAT) PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of; Uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur, en; U (als u per vliegtuig reist) een Passenger Locator Card invult. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

Maatregelen in Portugal
Kijk voor een actueel en volledig overzicht van maatregelen in Portugal en per gemeente op de officiële website van de Portugese regering (informatie alleen in het Portugees), op de website over het bezoeken van Portugal. Volgens onze informatie geldt er op dit moment:

  • Een mondkapjesplicht vanaf 10 jaar in het openbaar vervoer.
  • Er geldt in 'zeer hoge risico gebieden' een avondklok en voor het hele land sluiten café's & restaurants om 1.00 uur
  • Social distancing afstand: 2 meter

Terugkomst naar Nederland
Vanaf 8 augustus moet iedereen vanaf 12 jaar, ongeacht het vervoermiddel, een Digitaal Corona Certificaat kunnnen voorleggen, dit kan zijn:
kunnen tonen voor de terugreis naar Nederland. Dit kan zijn:

  • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig bent gevaccineerd. De laatst prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet.
  • Een herstelbewijs waarbij de positieve NAAT(PCR)-test minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden moet zijn afgenomen.
  • Een PCR-test met een negatief resultaat van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland.
  • Een antigeen sneltest met een negatief resultaat van maximaal 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.
    Daarnaast geldt het dringende advies vanuit de Nederlandse overheid: doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest (tussen dag 2-5), ook als u gevaccineerd bent.

Gezondheidsverklaring RIVM: Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig vanuit Nederland naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.

Let op: Deze genoemde maatregelen veranderen geregeld. Wij raden u dan ook aan om dit na te gaan op www.nederlandwereldwijd.nl op https://www.traveldoc.aero/, op de website van reopen Europa of om contact op te nemen met ons op 0900 20 20 306 of infonl@clubmed.com

Ontdek ons all-inclusive 4§ Resort in Portugal

Da Balaia
Da Balaia
4 Drietanden

Dit vindt u wellicht ook interessant...

Frankrijk | Coronavirus

Ontdek onze Club Med Resorts in Frankrijk en bekijk onze versterkte coronamaatregelen. Reis zonder zorgen met Club Med!

Meer zien

Italië | Coronavirus

Club Med doet er met aangepaste maatregelen alles aan om u een zomer zonder zorgen te bezorgen. Droomt u ook al zo van de Italiaanse Dolce Vita?

Meer zien

Griekenland | Coronavirus

Op vakantie naar Griekenland in tijden van corona? Geen stress met Club Med, dankzij onze aangepaste annuleringen- en wijzigingsvoorwaarden.

Meer zien