Beleef onvergetelijke momenten in het zonnige Italië

Deze vakantie naar Italië? Door het coronavirus en alle coronamaatregelen ziet dit er misschien iets anders uit dan andere jaren. Club Med heeft vorig jaar bewezen dat een vakantie tijdens COVID-19 veilig en verantwoord kan. Wij hebben alle maatregelen geïmplementeerd en bovendien profiteert u van onze flexibele wijzigings- en annuleringsvoorwaarden. Houd voor alle up-to-date informatie de website van de Rijksoverheid > en onze FAQ > in de gaten. Zo bent u altijd op de hoogte van de lokale quarantainemaatregelen, mondkapjesplicht, testen, en vaccinaties.

Voor ons Resorts op Sicilië vragen wij iedereen ouder dan 12 jaar om:

 • Een bewijs van een volledige vaccinatie tegen Covid-19(1)
 • of het resultaat van een negatieve RT-PCR (nasofaryngeale- of speekseltest) of antigeen Covid-19-test, gedaan binnen 72 uur voor uw aankomst(2)
 • of het resultaat van een positieve RT-PCR-test die het herstel van COVID-19 bevestigt, met een datum langer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden.

(1) 1 of 2 inentingen, afhankelijk van het aantal doses dat voor het vaccin vereist is.
(2) Geldige antigeentests zijn tests die SARS-CoV-2-eiwit N detecteren.

Reizen naar Sicilië
U kunt naar Italië reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat - DCC) als: U bij aankomst een Digital Passenger Locator Form kunt laten zien, en; U 14 dagen of langer geleden volledig bent gevaccineerd, of; Uw negatieve PCR-test of antigeentest niet ouder is dan 48 uur, of; Uw herstelbewijs niet ouder is dan 6 maanden. U hoeft dan niet in quarantaine. Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven niet getest te worden. Update Sicilië: bij aankomst op Siciliaanse luchthavens wordt een PCR-test van -48 uur gevraagd aan alle passagiers van 6 jaar en ouder die aankomen uit Spanje, Portugal, Malta, Frankrijk, Griekenland, Nederland of die in de afgelopen 14 dagen in een van deze landen, ook al hebben ze de groene pas en zijn ze volledig ingeënt.

Het DCC (Digitaal Corona Certificaat) is te verkrijgen via de CoronaCheck-app. Ga naar https://coronacheck.nl/nl/ voor uw coronabewijs.

UPDATE: per vrijdag 6 augustus zal door de Italiaanse autoriteiten een groene pas (= sanitaire pas) vereist zijn om toegang te krijgen tot verschillende plaatsen in Italië (zoals overdekte restaurants, musea, bioscopen, theaters, sportscholen, zwembaden,...). Aangezien het om veel plaatsen in onze Resorts gaat, zal het worden toegepast om Cefalù en Kamarina binnen te komen. Deze groene pas is vereist voor alle GM vanaf 12 jaar en ze moeten een van de volgende documenten tonen:

 • Europese Sanitairpas
 • Italiaanse groene pas
 • Vaccinatiebewijs: alleen de dosis is voldoende (het vaccin moet door de EU worden erkend)
 • PCR- of antigeen-negatieve test gedaan in minder dan 48 uur
 • Bewijs van Covid-19 herstel van meer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden

Deze pas wordt alleen gevraagd bij aankomst en niet elke keer dat u terugkomt in het Resort. Maar als u wil deelnemen aan een excursie of een plaats wil bezoeken die deze pas vereist ​​(bijvoorbeeld musea), heeft u daarvoor een geldige pas nodig.

Houd er rekening mee dat dit niets verandert aan de regels en beperkingen om het land binnen te komen, het is alleen voor toegang tot onze Italiaanse resorts.

Maatregelen op Sicilië
Kijk voor een actueel en volledig overzicht van maatregelen op Sicilië en per gemeente op de officiële website van de Italiaanse regering.

Terugkomst naar Nederland
Vanaf 8 augustus moet iedereen vanaf 12 jaar, ongeacht het vervoermiddel, een Digitaal Corona Certificaat kunnnen voorleggen, dit kan zijn:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig bent gevaccineerd. De laatst prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet.
 • Een herstelbewijs waarbij de positieve NAAT(PCR)-test minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden moet zijn afgenomen.
 • Een PCR-test met een negatief resultaat van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland.
 • Een antigeen sneltest met een negatief resultaat van maximaal 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.
  Daarnaast geldt het dringende advies vanuit de Nederlandse overheid: doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest (tussen dag 2-5), ook als u gevaccineerd bent.

Let op: Deze genoemde maatregelen veranderen geregeld. Wij raden u dan ook aan om dit na te gaan op www.nederlandwereldwijd.nl op https://www.traveldoc.aero/, op de website van reopen Europa of om contact op te nemen met ons op 0900 20 20 306 of infonl@clubmed.com

Ontdek onze all-inclusive Resorts in Italië

Cefalù
Cefalù
Met vlucht

Dit vindt u wellicht ook interessant...

Frankrijk | Coronavirus

Ontdek onze Club Med Resorts in Frankrijk en bekijk onze versterkte coronamaatregelen. Reis zonder zorgen met Club Med!

Meer zien

Portugal | Coronavirus

Club Med doet er met aangepaste maatregelen alles aan om u een zomer zonder zorgen te bezorgen. Droomt u ook al zo van de Portugese zon?

Meer zien

Griekenland | Coronavirus

Op vakantie naar Griekenland in tijden van corona? Geen stress met Club Med, dankzij onze aangepaste annuleringen- en wijzigingsvoorwaarden.

Meer zien