Beleef onvergetelijke momenten in het zonnige Griekenland

Deze vakantie naar Griekenland? Door het coronavirus en alle coronamaatregelen ziet dit er misschien iets anders uit dan andere jaren. Club Med heeft vorig jaar bewezen dat een vakantie tijdens COVID-19 veilig en verantwoord kan. Wij hebben alle maatregelen geïmplementeerd en bovendien profiteert u van onze flexibele wijzigings- en annuleringsvoorwaarden. Houd voor alle up-to-date informatie de website van de Rijksoverheid > en onze FAQ > in de gaten. Zo bent u altijd op de hoogte van de lokale quarantainemaatregelen, mondkapjesplicht, testen, en vaccinaties.

Voor toegang tot ons Resort Gregolimano vragen wij iedereen ouder dan 12 jaar om:

  • Een bewijs van een volledige vaccinatie tegen Covid-19(1)
  • of het resultaat van een negatieve RT-PCR (nasofaryngeale- of speekseltest) of antigeen Covid-19-test, gedaan binnen 72 uur voor uw aankomst(2)
  • of het resultaat van een positieve RT-PCR-test die het herstel van COVID-19 bevestigt, met een datum langer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden.

Mocht u niet aan deze vereisten voldoen, dan wordt de toegang tot ons Resort geweigerd als mede aan de betrokkene:

  • de begeleidende voogd als de persoon minderjarig is
  • de begeleidende minderjarigen indien de betrokkene meerderjarig is

(1) 1 of 2 inentingen, afhankelijk van het aantal doses dat voor het vaccin vereist is.
(2) Geldige antigeentests zijn tests die SARS-CoV-2-eiwit N detecteren.

Reizen naar Griekenland, kleurcode: geel
U kunt naar Griekenland reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat - DCC) als: U bij aankomst een Passenger Locator Form kunt laten zien, en; U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
Uw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of; Uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur, of;
U een bewijs van herstel van COVID-19 kunt laten zien. Afgegeven 30 dagen na de eerste positieve COVID-19-test, deze is dan 180 dagen geldig. Kinderen jonger dan 12 hoeven niet getest te worden.

Het DCC (Digitaal Corona Certificaat) is te verkrijgen via de CoronaCheck-app. Ga naar https://coronacheck.nl/nl/ voor uw coronabewijs.

Maatregelen in Griekenland
Kijk voor een actueel en volledig overzicht van maatregelen in Griekenland en per gemeente op de officiële website van de Griekse regering. Volgens onze informatie geldt er op dit moment:

  • Een mondkapjesplicht in gesloten ruimtes inclusief het openbaar vervoer.
  • U hoeft niet in quarantaine.
  • Social distancing afstand: 2 meter

Terugkomst naar Nederland
U hoeft geen coronabewijs te laten zien. U hoeft niet in quarantaine. Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als u gevaccineerd bent.

Let op: Deze genoemde maatregelen veranderen geregeld. Wij raden u dan ook aan om dit na te gaan op www.nederlandwereldwijd.nl op https://www.traveldoc.aero/, op de website van reopen Europa of om contact op te nemen met ons op 0900 20 20 306 of infonl@clubmed.com

Ontdek ons all-inclusive 4§ Resort in Griekenland

Dit vindt u wellicht ook interessant...

Frankrijk | Coronavirus

Ontdek onze Club Med Resorts in Frankrijk en bekijk onze versterkte coronamaatregelen. Reis zonder zorgen met Club Med!

Meer zien

Italië | Coronavirus

Club Med doet er met aangepaste maatregelen alles aan om u een zomer zonder zorgen te bezorgen. Droomt u ook al zo van de Italiaanse Dolce Vita?

Meer zien

Portugal | Coronavirus

Op vakantie naar Portugal in tijden van corona? Geen stress met Club Med, dankzij onze aangepaste annuleringen- en wijzigingsvoorwaarden.

Meer zien