Wat als u voor uw volgende vakantie onze duurzame initiatieven ook rechtstreeks vanuit onze Resorts kunt ervaren?

Sinds onze oprichting is duurzaamheid altijd één van de belangrijkste aspecten geweest van onze acties in onze Resorts. Wij kunnen met trots aankondigen dat in 2019 alle plastic rietjes uit alle 68 Club Med Resorts zijn verwijderd en dat 90% van onze Aziatische Resorts beloond is met de Green Globe-certificering.

Wij willen al onze eco-initiatieven delen met onze G.Ms, zodat u eraan kunt deelnemen en er trots op kunt zijn om bij te dragen aan duurzaam toerisme. Lees hieronder meer over wat er in onze Resorts wereldwijd gebeurt.

Maak kennis met de boeren die de groenten van Club Med verbouwen op Bali

Bereid u voor op een meeslepende reis door de Balinese cultuur en ontmoet de boeren die de gasten van Club Med Bali voeden. Van boer tot bord, leer meer over de echte Balinese smaken en leer de lokale bevolking kennen. Bezoek dan door UNESCO geklasseerde rijstvelden en prachtige tempels. Deze excursie wordt in samenwerking met de NGO Agrisud georganiseerd, een organisatie die Club Med actief ondersteunt sinds 2008, en helpt de landbouwkennis en -vaardigheden van lokale producenten te vergroten om hun producties te verbeteren en onze Resorts te bevoorraden, om zo de lokale economie te ondersteunen.

Bescherm de natuur met ons schildpaddenreservaat in Indonesië en Maleisië

Ons Turtle Sanctuary in Club Med Bintan Island speelt een cruciale rol bij het behoud van de lokale fauna en beschermt de broedplaatsen aan het strand van twee bedreigde schildpadsoorten, de groene schildpad en de lederschildpad. Het reservaat fungeert ook als een onderzoeksfaciliteit en als een ziekenboeg voor gewonde schildpadden om weer gezond te worden.

Alleen al afgelopen zomer zijn er met succes meer dan 200 babyschildpadden vrijgelaten uit ons schildpaddenreservaat in Club Med Bintan Island!

U kunt ook schildpadden verzorgen in Maleisië in Club Med Cherating Beach met een prachtig schildpaddenreservaat waar u de schildpadden kunt vrijlaten op de strand en leer over hun zeer belangrijke instandhouding.

Bescherm het rif op de Maldiven

Het Maldivische zeeleven lijdt onder de opwarming van de aarde en vervuiling. Bij Club Med Kani werken we samen met mariene biologen om de Mobi Reef Underwater Trail te creëren, speciale snorkeltours die Club Med gasten alles over het onderwaterleven leren en hoe het te behouden.

We hebben ook een kunstmatige rifinstallatie, die vissen en zeeleven in de omtrek van ons Resort beschermt. Bovendien kunnen gasten herplanting van koraalplanten sponsoren met ons koraalvoortplantingsprogramma.

Volg de Green G.O op Cherating Beach voor een jungletocht

Wat dacht u van een unieke ervaring meemaken, een jungletocht in Maleisië met onze Green G.O? Allereerst: wat is de taak van onze Green G.O? De positie van Green G.O is gericht op het ontwikkelen, promoten en animeren van de natuurbelevenis in een jungleparadijs dat veel te bieden heeft aan Club Med-gasten! Elk jaar worden meer dan 15.000 G.Os getraind in duurzaamheid en leren ze hoe ze kunnen bijdragen aan het behoud van ons milieu. Onze G.Os verhogen vervolgens het bewustzijn onder onze gasten door middel van eco-initiatieven, brengen nieuwe ideeën naar voren over hoe Club Med duurzamer kan worden en coördineren de milieuvriendelijke initiatieven in onze Resorts. Ga op avontuur en ontdek alle groene initiatieven binnen het Resort met een duurzaamheidsspecialist.

Nog meer milieuvriendelijke initiatieven

§ Club Med Finolhu Villa's heeft meer dan 6.000 m2 aan zonnepanelen die zonne-energie leveren aan ons Resort op de Maldiven.
§ Strandschoonmaak-acties bij meerdere Resorts
§ Onlangs hebben op Club Med Bintan Island, Indonesië, 60 G.Os, G.Es en G.Ms, samen met 300 lokale bewoners, met succes 450 kg afval verwijderd van de stranden rond het eiland en meer dan 2500 kg bij Lagoi Bay, in samenwerking met andere Bintan Island resorts.
§ Club Med organiseert ook strandopruimingen in samenwerking met 4Oceans, waar gasten 4Ocean-armbanden ontvangen (gemaakt van 100% gerecyclede materialen) voor deelname aan de opruimactiviteit.
§ Bescherming van meer dan 1.000 ha bos nabij Club Med Rio das Pedras, Brazilië, en meer dan 60ha nabij Club Med Cherating Beach, Maleisië.
§ Bescherming van bedreigde diersoorten en riffen met een Turtle Sanctuary op Club Med Bintan Island, een kunstmatig rif bij Club Med Kani en een visreservaat bij Club Med Finolhu Villa's op de Maldiven.

Dit vindt u vast ook leuk...