Vakantie op Corsica

Waar te verblijven om de charmes van Corsica te ontdekken?

Sant'Ambroggio

Het Sant'Ambroggio Resort van Club Med is ideaal gelegen tussen de prachtige stad Calvi en het eiland Rousse, aan de westkust van Corsica. Het is de perfecte plek voor een all-inclusive zomervakantie tussen zee, strand en zen.

All-inclusive by Club Med en het Bella Vita op vakantie naar Corsica

Een route die langs de okerkleurige kliffen kronkelt, een strand omringd door helder water en een rivier die uit de bergen stroomt: kies voor een vakantie naar Corsica en ontdek de wonderen en de schoonheid van dit eiland.

Vakantie op Corsica, een wild en aantrekkelijk eiland

Begin uw vakantie op Corsica midden in het Désert des Agriates, op 45 minuten van het resort Club Med Sant'Ambroggio. De stranden zijn uitsluitend bereikbaar per boot, te voet of met een kajak en laten de schoonheid van de Middellandse Zee zien. Na een klein uur wandelen door het Corsicaanse landschap komt u bij Saleccia en ontdekt u een ongerept strand omringd door pijnbomen en helder, turkoois water... Duik er lekker in! Vlak bij Ajaccio ligt het strand van Capo di Feno dat gemakkelijker te bereiken en ook prachtig is. Het strand is een kilometer lang en dit is een van de bekendste plekken om te surfen in het zuiden van Corsica.

Tussen bergen en kreken: het ongerepte landschap

In de bergen ontdekt u een ideaal landschap voor sportieve activiteiten in de natuur. Vanuit Ajaccio kunt u wandelingen maken. Tijdens uw all-inclusive vakantie op Corsica kiest u bijvoorbeeld voor de GR20-wandelroute of de Sentier des Douaniers. Deze route loopt langs de kust en dwars door een woest en rotsachtig landschap, langs Genuese torens en molens. En als u tijdens uw vakantie op Corsica vooral wilt genieten van de Middellandse Zee, bezoekt u de Golf van Girolata waar u de middag kunt besteden aan canyoning, op 45 minuten van het resort Club Med Sant'Ambroggio. Of ga op ontdekkingstocht door de onderwaterwereld in het natuurreservaat Scandola, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Reis tussen de grotten en kreken die zich oprichten tot aan de hemel, terwijl er visarenden en slechtvalken over vliegen...

Ervaar de Corsicaanse cultuur, gastronomie en het erfgoed tijdens uw vakantie

In het zuidelijke puntje van het eiland ligt het fascinerende en betoverende Bonifacio. Deze burcht ligt op kliffen van wit kalksteen en biedt een duizelingwekkend uitzicht over de eilandengroep Lavezzi. Dompel u in de bergen onder in de lokale cultuur tijdens uw vakantie op Corsica. Van Piana tot de Costa Verde liggen pittoreske dorpjes waar u even kunt uitrusten in de schaduw van een kastanjeboom of bij een fontein, terwijl de kinderen spelen en de 'ouderen' een potje jeu de boules beslissen. 's Avonds zet de magie zich voort als u een plankje vleeswaren en 'beignets au brocciu' deelt met Corsicaans gezang op de achtergrond.

Bekijk ook...

Uw keuzes op het gebied van cookies op deze website

Door uw bezoek aan de Club Med-website voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw navigatie te personaliseren, uw ervaring te verbeteren en diensten en aanbiedingen op maat van uw interesses te bieden.

Meer weten?