transavia.com bagageregeling

transavia.com bagageregeling

nieuwe bagageregels vanaf 5 april 2011
Voor passagiers die vanaf 5 april 2011 een vliegreis boeken direct via transavia.com, zijn de kosten voor het meenemen van bagage uit de ticketprijs gehaald en wordt het meenemen van bagage alleen bij klanten in rekening gebracht die daadwerkelijk ruimbagage meenemen. Gelijktijdig worden de regels voor het meenemen van handbagage verruimd tot 10 kg per persoon. De belangrijkste redenen om de nieuwe bagageregels in te voeren zijn:
•De passagier bepaalt zelf precies welke diensten hij/zij wel en niet bij ons afneemt
•De passagier kan ons beter vergelijken met andere luchtvaartmaatschappijen Daarnaast merken we dat onze passagiers steeds meer handbagage meenemen, zowel in gewicht als in aantal stuks. Dit leidt veelal tot verstoringen bij het instappen. De ruimte in de bagagebakken is beperkt en we willen deze ruimte eerlijk voor iedereen verdelen. Vandaar dat we vanaf 5 april 2011 voor alle passagiers 1 stuk handbagage toestaan, waarin ook losse apparatuur opgeborgen wordt, zoals laptops en fotocamera’s.

Regeling Club Med
Omdat Club Med u volgens onze all-inclusive formule een vakantie aanbiedt zonder extra kosten, heeft Club Med besloten de kosten voor het inchecken van 1 stuk bagage per persoon, op zich te nemen.

Meer informatie
Lees hier de exacte voorwaarden na met betrekking tot de nieuwe bagageregeling van transavia.

Invoering gatefee voor afwijkende handbagage

transavia.com gaat per 20 december 2011 het handbagage beleid stringenter toepassen door controles aan de gate of passagiers voldoen aan de handbagage regelgeving, om een efficienter en sneller boarding proces te realiseren.

Als aan de gate blijkt dat de handbagage afwijkt van de gestelde afmetingen en/of gewicht, wordt deze alsnog ingenomen en in het ruim vervoerd. In dat geval betaalt de passagier hiervoor een bedrag van € 30,-. Let op: er kan alleen met pinpas en creditcard worden betaald. Handtassen, aktetassen, laptops en laptoptassen worden allemaal als één stuk bagage gerekend. Neemt de passagier bijvoorbeeld een handtas en een laptoptas mee dan dient één van de twee stuks (tegen betaling) af te worden geven als ruimbagage.

Lees de EU veiligheidsregels voor:
handbagage

Handbagage regeling transavia.com
Handbagage mag worden meegenomen in de cabine. Omdat de bagageruimte in de cabine beperkt is, gelden er een aantal voorwaarden. De toegestane handbagage per persoon is:
• 1 stuk handbagage (inclusief laptop, foto- en filmapparatuur)
• maximale afmetingen (L x B x H) 55 x 35 x 25 cm
• maximaal gewicht van 10 kg voor lijndienst passagiers, en 5 kg voor touroperator passagiers

Daarnaast is toegestaan:
• 1 jas
• 1 draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/douane

Vliegt u met transavia.com naar uw vakantiebestemming? U kunt vanaf 3 weken tot uiterlijk 48 uur voor de geplande vertrektijd van de uitgaande vlucht tegen een vergoeding uw favoriete stoel(en) reserveren.

U kunt kiezen uit twee soorten stoelen, die elk een eigen prijs hebben:
Stoel met extra beenruimte: € 20,- per enkele reis
Stoel met standaard beenruimte: € 7,50 per enkele reis

Om uw stoel(en) te reserveren, klik hier

DIRECT BOEKEN

ZOEK RESORT EN PRIJZEN

ZOEKEN OP CRITERIUM

  • Bestemming

  • Kinderopvang

  • Beschikbaarheid

    Vul uw vakantiedata in

  • Activiteiten/sporten

  • Comfortniveau

  • Prijsniveau

    *Vanafprijzen, inclusief BTW/per volwassene, inclusief vervoer